Zeci de civili au fost uciși, ieri, în bombardamentele din Siria

siria
siria

Cel puţin 28 de persoane, între care şapte civili, au fost ucise în bombardamente ale regimului sirian şi aliatului său rus în nord-vestul ţării, a anunţat vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Potrivit OSDO, civilii au murit joi în bombardamente lansate de regimul sirian în sudul provinciei Idleb şi în nordul provinciei vecine Hama, în timp ce 21 de rebeli şi jihadişti au fost ucişi în raiduri aeriene siriene şi ruseşti.

Printre luptătorii ucişi se află jihadişti ai grupării Hayat Tahrir al-Sham (HTS), dominată de fosta ramură siriană a reţelei Al-Qaida, care controlează majoritatea regiunii Idleb.

Armata rusă a anunţat miercuri că s-a ajuns la un armistiţiu între forţele guvernamentale şi rebeli la Idleb după o mediere a Turciei. Dar Ankara a negat şi ministrul său de externe Mevlut Cavusoglu a declarat joi că deocamdată nu se poate vorbi de o încetare a focului la Idleb.

El a susţinut totuşi că Moscova şi Ankara fac "eforturi serioase şi sincere" pentru a se ajunge la un armistiţiu. În ultimele săptămâni, provincia Idleb a fost ţinta unor bombardamente aproape zilnice ale regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi aliatului său rus.

De la începutul războiului în Siria, în 2011, peste 370.000 de persoane au fost ucise şi milioane de persoane au fost strămutate, notează AFP.

Vezi și: Siria, atacuri chimice. Autorităţile refuză accesul echipei de anchetă 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel