Sute de călători, blocaţi de două zile în tren

Trenul InterRegio 1574 Galaţi - Bucureşti, în care se află în jur de 400 de pasageri care stau în garnitură de aproximativ 50 de ore, după ce trenul s-a blocat de mai multe ori pe traseu din cauza troienelor, a ajuns, marţi noapte, în Gara Făurei, oamenii rămânând în vagoane, unde au primit alimente.

Cei aproximativ 400 de călători au ocupat vagoanele din imediata apropiere a locomotivei pentru că acestea sunt încălzite şi astfel au aşteptat venirea dimineţii. Oamenii au primit totuşi un ajutor din partea autorităţilor brăilene, care au trimis un camion cu alimente, în principal conserve, pâine, apă şi dulciuri.

În condiţiile în care calea ferată este blocată din cauza zăpezii, autorităţile iau în calcul să-i ducă pe cei aproximativ 400 de pasageri la o şcoală din Făurei, unde să fie cazaţi până la deblocarea căii ferate.

Patru locomotive au încercat, marţi seară, să deblocheze trenul, care este format din două garnituri şi care rămăsese blocat în nămeţi în apropiere de Făurei.

Una dintre cele două garnituri a plecat din Galaţi luni dimineaţă, cu 300 de călători, iar a doua a plecat luni seară, cu 70-80 de persoane, între care şi membri ai echipei de fotbal Oţelul Galaţi.

Iniţial, trenul a rămas blocat în nămeţi de câţiva metri înălţime, luni seară, pe un câmp între Făurei şi Buzău, în apropierea localităţii buzoiene C.A. Rosetti. Marţi după-amiază, întrucât nu a mai putut înainta spre Bucureşti, garnitura a pornit înapoi către Galaţi, punându-se în mişcare în jurul orei 14.30, şi urmând să ajungă în cursul serii la Galaţi. În drum spre Galaţi însă, trenul s-a blocat din nou.

Potrivit reprezentanţilor CFR Galaţi, trenul InterRegio 1574 Galaţi - Bucureşti nu a mai putut înainta la C.A. Rosetti din cauza zăpezii, care atingea şi 3,5 metri înălţime.

"Ne gândeam să dăm foc unui vagon, poate aşa ne vede cineva să ne scoată şi pe noi. Ne-au adus pastile şi conserve şi apă, deci se poate circula, dar nu înţelegem de ce nu ne scoate nimeni de aici. Suntem blocaţi de 15 ore în tren la Făurei", a declarat la România TV unul dintre călători, Marius Martin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel