Zeci de apeluri la 112 în cazul ursului din Sibiu. Ce spune STS

Sibienii au sunat de 28 de ori, la 112, miercuri dimineaţa, timp de trei ore, pentru a semnala prezenţa unui urs în oraş, anunţă Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Potrivit sursei citate, primul apel a fost la ora 5,20, aşa cum au anunţat şi autorităţile locale.

'În urma unor informaţii apărute în spaţiul public şi pentru corecta informare a opiniei publice vă comunicăm că în urma căutărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic 112 Sibiu, au fost identificate 28 apeluri prin care se semnalează prezenţa unui urs în oraş, în data de 12 octombrie 2016, la orele 05:20, 07:46, 07:47, 07:49, 07:56, 07:57, 07:59, 08:02, 08:04, 08:07 şi 08:09.

Apelurile au fost transferate, potrivit competenţelor, către Dispeceratele de Urgenţă ale Inspectoratelor de Poliţie, pentru Situaţii de Urgenţă, de Jandarmi şi către Serviciul de Ambulanţă.

La unele dintre orele menţionate, au existat mai multe apeluri într-un interval de câteva minute. O parte dintre acestea nu au fost direcţionate agenţiilor de intervenţie întrucât nu au fost furnizate informaţii noi privind locul în care se afla ursul', se arată într-un comunicat de presă remis vineri Agerpres. STS infirmă informaţia conform căreia cineva ar fi sunat la 112, cu o zi înainte, pentru a semnala prezenţa ursului la Sibiu.

'În data de 11.10.2016 nu au fost identificate apeluri care să semnaleze prezenţa unui urs în oraşul Sibiu', se mai arată în comunicat.

Scandal după uciderea ursului

Miercuri, timp de peste trei ore, poliţişti, jandarmi, angajaţi ISU şi doi veterinari de la Grădina Zoologică dotaţi cu puşti cu tranchilizante, la care s-a alăturat şi un vânător au căutat un urs care a străbătut Sibiul, de la un capăt la altul, trecând prin zone extrem de circulate din oraş. La finalul operaţiunii, ursul a fost împuşcat, pentru că tranchilizarea sa nu a reuşit. Uciderea ursului de la Sibiu face obiectul unui dosar penal şi mai multor anchete deschise de autorităţi, pentru a lămuri dacă acest animal sălbatic ar fi putut fi salvat.

Ursul care a fost ucis miercuri la Sibiu a fost împuşcat prima dată cu tranchilizant de către un veterinar de la Grădina Zoologică, dar fără succes, iar după o jumătate de oră un vânător chemat în ajutor de poliţişti a omorât animalul, care se afla în curtea unei fabrici de mobilă, în imediata apropiere a oamenilor, putând să le pună viaţa în pericol, a precizat joi, pentru Agerpres, Tiberiu Ivancea, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu.

În momentul uciderii ursului, la fabrica de mobilă erau la muncă 50 de muncitori, potrivit prefectului judeţului Sibiu, Cristian Roman. Deocamdată, în Sibiu, Teatrul pentru Copii 'Gong' este iluminat în roşu în amintirea ursului ucis şi se întocmesc mai multe rapoarte la instituţiile deconcentrate, către prefect, în care fiecare explică cum a acţionat în acest caz. Vineri seara, în Piaţa Mare din Sibiu, sute de sibieni şi-au anunţat prezenţa, pe Facebook, la un protest al Asociaţiei 'România fără ei', prin care se cere demisia autorităţilor care au luat decizia de a ucide ursul. Primăria Sibiu analizează vineri dimineaţa cererea depusă de organizatori pentru autorizarea acestui protest, a precizat, pentru Agerpres, unul din iniţiatorii acţiunii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel