Zece urşi, alungaţi de jandarmi din Buşteni

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Jandarmii prahoveni au intervenit, marţi seară, pentru a alunga mai mult de zece urşi care au coborât în staţiunea prahoveană Buşteni. Dintre aceştia, o ursoaică şi puii au reuşit să intre în curtea unui localnic.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova a fost sesizat telefonic, în urma a nu mai puţin de patru apeluri înregistrate la numărul unic de urgenţă 112, că după lăsarea întunericului, mai mulţi urşi au intrat în Buşteni.

Iniţial, un urs a fost văzut pe DN 1. Acesta s-a speriat de farurile unei maşini şi a intrat pe o stradă laterală. El a fost alungat în pădure de o patrulă de jandarmi prin folosirea semnalelor acustice şi luminoase. Ulterior, o ursoaică şi cei doi pui ai ei au pătruns în zona cartierului Cezar Petrescu, alţi şapte urşi fiind observaţi în celălalt capăt al străzii Cezar Petrescu din localitate, precizează IJJ. Şi în aceste situaţii, jandarmii au acţionat pentru îndepărtarea animalelor.

De asemenea, un localnic a anunţat că o ursoaică şi cei doi pui ai ei au intrat în curtea sa. Un echipaj intervine pentru gonirea lor.

Cu o zi înainte, luni seara, două ursoaice cu pui care au apărut pe două străzi ale aceluiaşi cartier din Buşteni au fost alungate de jandarmii montani.

"Jandarmii recomandă cetăţenilor să apeleze numărul unic de urgenţă 112 când constată prezenţa animalelor sălbatice în zona aşezărilor umane, deoarece acestea pot reprezenta un pericol", este solicitarea de azi a jandarmilor prahoveni.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel