Zece răniţi în atacul unei drone pe un aeroport din Jazan, în sudul Arabiei Saudite

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un atac cu dronă a avut loc pe aeroportul din Jazan, în sudul Arabiei Saudite.

Un atac cu dronă atribuit rebelilor houthi din Yemen a rănit vineri zece persoane pe aeroportul din Jazan, în sudul Arabiei Saudite, au indicat sâmbătă media oficiale saudite, citate de AFP, scrie Agerpres. 

Puternicul stat din Golf intervine în Yemen din 2015, unde conduce o coaliţie militară care sprijină forţele loiale guvernului recunoscut pe plan internaţional în faţa rebelilor apropiaţi Iranului. Combatanţii houthi şi-au intensificat atacurile împotriva regatului saudit în ultimele luni.

"Atacul ostil a fost efectuat cu o dronă minată şi a rănit 10 civili, între care se află călători şi angajaţi ai aeroportului", a anunţat coaliţia, citată de agenţia de presă oficială saudită SPA.

Acest anunţ completează bilanţul de cinci răniţi, comunicat în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Muncitori răniți



Miercuri, patru muncitori fuseseră răniţi după ce coaliţia interceptase o dronă încărcată cu explozibile care se îndrepta spre aeroportul oraşului saudit Abha, situat la 200 km nord de Jazan. În 31 august, acelaşi aeroport fusese lovit de o dronă, rănind opt persoane şi avariind un avion civil, aminteşte presa de stat.

Rebelii houthi şi-au înmulţit atacurile împotriva Arabiei Saudite, în timp ce aceasta a efectuat raiduri aeriene în jurul oraşului Marib, ultimul bastion loialist în nordul Yemenului, pe care rebelii încearcă să-l cucerească.

Houthi controlează deja cea mai mare parte din nordul Yemenului, în special capitala Sanaa din 2014. Cucerirea acesteia a declanşat războiul care a devastat Yemenul, aruncat de atunci în cea mai gravă criză umanitară din lume, potrivit ONU.

Un nou turneu regional



Emisarul SUA pentru Yemen, Tim Lenderking, a început vineri un nou turneu regional care în va duce în special în Arabia Saudită, cu scopul de a se ajunge la o "rezolvare paşnică a conflictului".

Consiliul drepturilor omului din cadrul ONU a refuzat joi să prelungească mandatul grupului de experţi creat în 2017, însărcinat să ancheteze încălcările drepturilor omului în Yemen.

Este pentru prima oară Consiliul respinge un proiect de rezoluţie de la creare sa în 2006, potrivit unui purtător de cuvânt al acestui organism ONU cu sediul la Geneva, Elveţia.

Mai multe organizaţii neguvernamentale au acuzat Arabia Saudită că a făcut totul pentru a obţine această respingere. În 2019, grupul de experţi acuzase părţile aflate în conflict că au comis "numeroase crime de război" în Yemen. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel