Zece persoane au încercat să treacă ilegal fluviul Dunărea - VIDEO

Foto: Poliția de Frontieră
Foto: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au depistat zece cetăţeni străini care au încercat să intre în ţara noastră din Serbia, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile.

Ieri, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, polițiștii au identificat la malul românesc al Dunării, în zona plajei din Drobeta Turnu Severin, zece cetățeni străini, printre care un copil mic. 

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către un echipaj medical. 

De unde veneau străinii?

În urma primelor verificări efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni afgani, nouă persoane cu vârste cuprinse între 15 și 28 de ani, precum şi un copil  în vârstă de un an care era însoţit de părinţii adulţi.

La verificări, adulţii au declarat că se aflau pe teritoriul Serbiei şi au trecut frontiera în România cu o ambarcaţiune gonflabilă, cu intenția de a încerca să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Drobeta Turnu Severin, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În data 29.09.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 107.900 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 34.300 mijloace de transport (dintre care 13.300 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 50.500 persoane cu 15.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 57.400 persoane cu 18.400 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 31.600 de persoane şi 16.000 de mijloace de transport (6.300 automarfare), din care pe sensul de ieșire din ţară au fost aproximativ 19.900 de persoane cu 9.400 mijloace de transport.

Poliția de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. 

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel