Zece oameni au murit după ce au fost loviți de valuri puternice în timp ce meditau pe o plajă

Zece oameni au murit după ce au fost loviți de valuri puternice în timp ce meditau pe o plajă / Foto: Pexels
Zece oameni au murit după ce au fost loviți de valuri puternice în timp ce meditau pe o plajă / Foto: Pexels

Zece oameni au murit după ce au fost loviți de valuri puternice în timp ce meditau pe o plajă.

Incident tragic în Indonezia. Cel puţin zece oameni care meditau pe o plajă în provincia Java de Est au murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce au fost loviţi de valuri puternice, a anunţat poliţia, relatează Agerpres, citând AFP.

Ei făceau parte dintr-un grup de 23 de persoane care meditau în timp ce se ţineau de mâini pe o plajă din Payangan, în provincia Java de Est.

"Erau prea aproape de ocean şi nu s-au putut salva atunci când valurile i-au lovit", a declarat şeful poliţiei locale, Hery Purnomo, pentru TVOne.

Un bărbat este încă dispărut



Zece cadavre au fost recuperate din ocean şi 12 persoane au fost salvate. Un bărbat de 40 de ani este încă dat dispărut. Hery Purnomo nu a putut spune ce tip de ritual practicau victimele, dar a precizat că un guru a supravieţuit tragediei şi va fi interogat.

Comandantul militar regional Batara Pangaribuan a declarat pentru TVOne că plaja era de obicei păzită şi închisă după lăsarea întunericului, însă grupul a reuşit să intre.

Autorităţile au sfătuit turiştii să nu înoate şi să nu se apropie prea mult de apă din cauza riscului de valuri puternice. Anul trecut, doi turişti indonezieni au murit după ce au fost luaţi de valuri pe o plajă din districtul Malang, în Java de Est. În 2019, cinci persoane care se aflau în vacanţă pe o plajă din provincia Lampung au murit după ce au fost lovite de valuri puternice.

Oraşul de coastă Mananjary, distrus de ciclonul Batsirai. Sunt 120 de morți

Oraşul de coastă Mananjary din Madagascar a fost în mare parte distrus de trecerea ciclonului Batsirai, au declarat sâmbătă reprezentanţi ai mai multor ONG-uri, relatează AFP. Furtuna a provocat moartea a 120 de persoane în Madagascar, în principal pe coasta de est a insulei, potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor.

"Până acum primele evaluări sunt foarte alarmante. Vorbim despre nouă locuinţe din zece care ar fi fost afectate de ciclon, în special în zona Mananjary", a declarat Martin Marin, agent de logistică din cadrul Crucii Roşii franceze, în timp ce soldaţii francezi descărcau două tone de material trimise de organizaţie.

Organizaţia Medici fără Frontiere (MSF) a declarat într-un comunicat că echipele sale trimise la faţa locului au găsit oraşul "în mare măsură distrus".

"Spitalul nu mai funcţionează, cinci centre de sănătate din zonă sunt complet distruse şi acoperişurile altor 35 de structuri (medicale) au fost smulse de vânt. Pacienţii din spital au fost evacuaţi către o clinică deschisă în regim de urgenţă pentru a-i primi", a declarat agentul de logistică al MSF Joaquin Noterdaeme, menţionând starea foarte proastă a drumurilor, dintre care multe "sunt încă pe cale de a fi curăţate".

Accesul în oraşul Nosy Varika, la 100 de kilometri spre nord, se poate face doar pe mare, a mai spus Joaquin Noterdaeme, adăugând că spitalul din oraş a fost distrus şi furnizarea de curent electric nu a fost încă restabilită. Aproape 125.000 de persoane au fost sinistrate în urma ploilor torenţiale şi a rafalelor de vânt de până la 165 km/h care au lovit mai întâi partea de est a insulei din Oceanul Indian în noaptea de 5 spre 6 februarie, înainte de a se deplasa spre interior, provocând inundaţii ale culturilor de orez, distrugând recoltele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel