Zece marinari turci, răpiţi în largul Nigeriei

Zece membri ai echipajului unei nave cargo sub pavilion turc au fost răpiţi luni seara de bărbaţi înarmaţi în largul Nigeriei, a anunţat agenţia de presă turcă Anadolu, relatează AFP. 

Un oficial al companiei Kadioglu Denizcilik care administrează nava a confirmat pentru AFP aceste informaţii difuzate de Anadolu, adăugând că în momentul atacului la bordul navei Paksoy-I se aflau 18 marinari. Potrivit Anadolu, marinarii turci au fost răpiţi de "agresori înarmaţi".

Potrivit unui comunicat al companiei Kadioglu Denizcilik citat de site-ul de informaţii online Haberturk, nava naviga între Douala (Camerun) şi Abidjan atunci când a fost atacată de hackeri în largul Nigeriei. Potrivit comunicatului, nimeni nu a fost rănit în timpul răpirii.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), la putere în Turcia, Omer Celik a declarat, într-o conferinţă de presă televizată, că o navă turcească a fost capturată în largul Nigeriei cu membrii echipajului turc la bord.

El a adăugat ca autorităţile turce au urmărit îndeaproape cazul, fără a oferi detalii suplimentare. Răpirile în schimbul unor recompense sunt frecvente în Nigeria. Cel mai mare producător de petrol din Africa a raportat 14 atacuri de piraterie în primul trimestru al acestui an, faţă de 22 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Biroul Maritim Internaţional (IMB) atribuie această scădere a incidentelor mobilizării mai multor nave militare împotriva piraţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel