Zece localități, afectate de vremea nefavorabilă din ultimele ore

Alexandru Ichim / 05 feb 2020 / 10:27 Salveaza PDF Comentarii
Foto simbol
Foto simbol

În ultimele 24 de ore, peste 4.600 de pompieri au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele aflate sub avertizări meteo de vreme rea. 

Vremea nefavorabilă a impus intervenția promptă a pompierilor militari în 10 localități din 8 județe (BH, BN, CT, HR, MS, SJ, SV și TL), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 beciuri, îndepărtarea a 2 zăpoare și degajarea a 5 copaci și a 4 stâlpi de telefonie căzuți pe carosabil, fără ca aceste incidente să genereze victime în rândul cetățenilor.

Totodată, 9 autotrenuri, care nu au mai putut înainta din cauza carosabilului alunecos, au fost deblocate.

Trafic afectat pe drumurile naționale

 

Din cauza precipitațiilor (sub formă de ninsoare) și a poleiului format pe carosabil, traficul rutier pe 3 drumuri naționale (DN 15/HR, DN 13B/HR și DN 17/SV) și pe 1 drum județean (DJ 108G/SJ) a fost afectat. Echipaje specializate au fost mobilizate în teren, pentru remedierea situației și reluarea circulației în condiții normale.

Totodată, din cauza vântului puternic au fost suspendate, temporar, manevrele în Portul Midia și în Bara Sulina.

Pentru optimizarea reacției la solicitările cetățenilor din zonele afectate, în 9 județe (AG, BH, BN, CS, CJ, HD, MM, SJ și TM) au fost activate grupele operative. De asemenea, pentru gestionarea cu eficiență a potențialelor efecte, în cele 4 județe aflate sub avertizarea de cod portocaliu (BN, CS, HD și MM) au fost organizate ședințe extraordinare ale Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență.

Care este situația la această oră 

 

La acest moment, nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situației și aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie.

Având în vedere că atenționările meteorologice ce vizează intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zonele montane, Moldova și local în Muntenia și Dobrogea sunt în vigoare până în cursul zilei de mâine, evoluția situației este atent monitorizată de Centrul Operațional Național al IGSU și, în funcție de dinamică, vor fi dispuse măsurile imediate pentru înlăturarea și limitarea potențialelor efecte.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25