Zborurile din toată Europa, perturbate de greva din Franța: 2.000 anulate, 1.000 ar putea avea rutele modificate, doar astăzi!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Traficul aerian din Europa va fi afectat, astăzi, de întâzieri și anulări de zboruri, din cauza grevei din Franța.

Totul după ce autorităţile franceze nu au reuşit să ajungă la un acord cu controlorii de trafic aerian pentru a evita intrarea lor în grevă, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Peste 2.000 de zboruri au fost anulate şi alte 1.000 riscă să fie nevoite să îşi modifice ruta pentru a evita spaţiul aerian francez. Autoritatea Aeronautică Civilă din Franţa (DGAC) a cerut miercuri companiilor aeriene să anuleze 75% din zborurile programate pentru ziua de joi pe aeroportul Paris Orly, 55% din zborurile de pe aeroportul Paris Charles-De-Gaulle şi 65% din zborurile de pe aeroportul Marseille-Provence.

Compania aeriană low-cost Ryanair spune că a fost nevoită să anuleze peste 300 de zboruri, inclusiv din Marea Britanie spre Spania sau Italia, ca urmare a grevei, cerând oficialilor din Uniunea Europeană să pună mai mult presiune pe Franţa.

Risc pentru Jocurile Olimpice de la Paris

SNCTA, cel mai mare sindicat al controlorilor de trafic aerian din Franţa, a anunţat miercuri că a anulat acţiunea de protest programată pentru 25 aprilie, după ce a ajuns la un acord cu echipa managerială pe tema condiţiilor de muncă, dar care a venit prea târziu pentru a evita perturbarea traficului aerian. Discuţiile cu celelalte sindicate, însă, au rămas în are, potrivit Autorității Aeronautice Civile din Franţa.

Companiille aeriene se tem că grevele controlorilor de trafic aerian ar putea reprezenta un risc pentru Jocurile Olimpice de la Paris, dacă nu vor fi stabilite suficiente acorduri salariale în avans. Peste un milion de călători sunt aşteptaţi să ajungă la Paris cu prilejul Jocurilor Olimpice.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel