Zborurile din Amsterdam, anulate din cauza vântului violent

foto: Twitter @Schiphol
foto: Twitter @Schiphol

Toate zborurile de pe aeroportul Schiphol au fost anulate joi din cauza vânturilor foarte violente care paralizează Olanda.

Toate zborurile de pe aeroportul Schiphol au fost anulate joi din cauza vânturilor foarte violente care paralizează Olanda, cu rafale de până la 140 km/h, a anunţat administraţia aeroportuară într-un comunicat citat de Reuters şi AFP.

Aeroportul a anulat 260 de zboruri, în condiţiile în care rafalele de vânt ajung la viteze de până la 140 km/h. 'Din cauza condiţiilor severe de climă tot traficul aerian a fost suspendat până la noi ordine', a anunţat aeroportul pe Twitter.

Institutul meteorologic olandez a instituit cod roşu de vreme rea, cel mai ridicat, pentru şase din cele 12 provincii ale ţării. Potrivit AFP, vânturile extrem de violente au paralizat circulaţia trenurilor, tramvaielor, autobuzelor şi a ambarcaţiunilor, provocând numeroase probleme şi în traficul rutier.

Aeroportul a anunţat mai târziu că unele zboruri se vor relua după ce furtuna se va muta spre interiorul ţării, dar a avertizat că vor exista întârzieri severe.

Potrivit Xinhua, serviciul feroviar olandez NS a decis să suspende în întregime traficul feroviar, din cauza faptului că vântul puternic a rupt linii de tensiune şi a aruncat multe deşeuri pe şinele de cale ferată. Ulterior, mai mulţi operatori de transport regionali au adoptat măsuri similare din motive de siguranţă.

Serviciul de trafic olandez VID a informat că 25 de camioane s-au răsturnat joi dimineaţă. Automobiliştii din provinciile în care a fost decretat codu roşu de vreme rea au fost sfătuiţi să nu plece la drum.

În Germania, operatorul feroviar Deutsche Bahn a anunţat că a suspendat toate cursele în landul Renania de Nord - Westfalia, care are cea mai mare populaţie din Germania, lăsând sute de mii de navetişti în imposibilitatea de a ajunge la serviciu.

'Întrucât acest lucru afectează conexiunile pe distanţe lungi există efecte asupra întregii reţele feroviare, inclusiv a celei internaţionale', a precizat Deutsche Bahn. La Munchen, în landul Bavaria, au fost anulate opt zboruri interne ale Lufthansa, a anunţat operatorul aeroportuar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel