Zboruri directe spre Milano şi Londra, din decembrie de pe aeroportul Baia Mare

Zborurile externe din şi înspre Baia Mare vor reveni din luna decembrie pe Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM). 

Zborurile externe vor fi posibile ca urmare a aprobării schemei de ajutor de stat de către Comisia Europeană, a declarat, marţi, pentru Agerpres, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

'Practic, vorbim de o revenire a zborurilor externe din şi înspre Baia Mare, însă într-o variantă nouă, susţinută de Comisia Europeană. Ideea e ca în timp aceste rute să devină rentabile ca apoi să testăm alte rute din Europa, dar şi interne.

Începând cu 17 decembrie o să avem două zboruri săptămânale din Baia Mare spre Bergamo, Milano, Italia şi Stansted, Londra, Marea Britanie. Din 8 aprilie 2022, deschidem ruta Baia Mare - Beauvais, Paris, Franţa. Toate zborurile vor fi efectuate de compania aeriană HiSky Europe cu aeronave Airbus.

E doar începutul pentru că din primăvară, probabil luna mai, pe AIM revin zborurile charter spre Turcia, Egipt şi Tunisia', a spus Ionel Bogdan.

Temporar, de pe AIM a mai operat trei zboruri pe săptămână pe destinaţia Viena-Baia Mare-Viena  de către compania aeriană Austrian Airlines. De asemenea, destinaţia Baia Mare-Bucureşti-Baia Mare este deservită cu două zboruri pe săptămână de Tarom.

Totodată, preşedintele CJ Maramureş a mai precizat că aeroportul va avea cât mai curând un nou terminal de pasageri şi unul de marfă. Pe lângă cursele de linie, charter şi low cost, pe AIM sunt operate frecvent zboruri business şi medicale interne şi externe. 

Austria intră în sezonul de iarnă cu un mare simț al responsabilității

Austria aplică, din 8 noiembrie,  regula 2G, din cauza creșterii  numărului de cazuri de Covid - 19. 

”Cu alte cuvinte începând de luni, 8 noiembrie, se aplică regula 2-G („vaccinat sau vindecat”) în restaurante, hoteluri, restaurantele deschise și noaptea, unități culturale, de agrement și sportive și telecabine. Aceste reguli uniforme sunt necesare ca măsuri de limitare a numărului de infecții. În același timp, acestea vor contribui la asigurarea faptului că turismul de iarnă poate avea loc în Austria. În plus, un sondaj realizat de Österreich Werbung în septembrie a arătat că rata de vaccinare în rândul turiștilor interesați de o vacanță de iarnă în Austria este de aproximativ 80% (sau peste). (Date din sondaje efectuate în Austria, Germania, Olanda, Polonia, Republica Cehă, Elveția și Marea Britanie)”, susține Oficiul Național de Turism al Austriei.

Austria a dovedit deja, în timpul verii, că turismul responsabil este posibil în timpul pandemiei. Acum, Austria, în calitate de țară gazdă responsabilă, ia toate măsurile necesare pentru a-și proteja oaspeții și gazdele în timpul iernii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel