Zboruri Air France, ANULATE. Iată motivul

Personalul companiei aeriene Air France a intrat, vineri, în grevă, ceea ce a forţat compania să anuleze un sfert din zboruri, transmite AFP. 

Potrivit unei prime estimări a conducerii companiei, 31,6% din piloţi, 28,3% din personalul însoţitor şi 20,4% din personalul la sol au încetat lucrul. Cifrele definitive urmează să fie cunoscute abia în cursul serii, a precizat un purtător de cuvânt de la Air France.

Greve

Un grup format din 11 sindicate de la Air France a organizat deja două greve în acest an, în zilele de 22 februarie şi 23 martie, în speranţa că vor obţine o majorare salarială de 6%. Alte două greve de protest sunt programate pentru zilele de 3 şi 7 aprilie.

Sindicatele sunt nemulţumite de politica salarială a companiei mai ales având în vedere rezultatele solide înregistrate anul trecut de Air France, în timp ce echipa managerială susţine că nu poate oferi salarii mai mari fără a pune în pericol creşterea companiei într-un sector foarte competitiv.

În pofida lipsei unui acord cu sindicatele, conducerea Air France a decis să introducă o majorare generală a salariilor cu 0,6% începând cu 1 aprilie urmată de o altă majorare de 0,4% începând cu 1 octombrie, precum şi o majorare a primelor şi bonusurilor cu 1,4% pentru personalul la sol. Directorul general de la Air France, Franck Terner, a insistat joi că în condiţiile unui profit operaţional de 590 milioane euro înregistrat anul trecut, doar 200 milioane euro pot fi puse deoparte pentru majorarea salariilor. 'Pentru a distribui avuţie trebuie mai întâi să o creezi', a declarat Franck Terner pentru cotidianul Le Parisien.

[citeste si]

Grupul Air France-KLM, al doilea mare transportator aerian din Europa, este deţinut în proporţie de 17,6% de statul francez şi în ultimii ani activitatea sa a fost afectate de numeroase greve şi conflicte de muncă, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel