Zboruri Air Berlin, anulate, după ce piloţii s-au îmbolnăvit subit

Air Berlin a anunţat, marţi, că a fost nevoită să anuleze aproximativ 70 de zboruri după ce un număr neobişnuit de mare de piloţi au declarat că s-au îmbolnăvit, transmite Reuters.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Intenet a companiei, sunt anulate zeci de zboruri cu plecarea de pe mai multe aeroporturi din Germania. Reprezentanţii sindicatului piloţilor Vereinigung Cockpit nu au dorit să facă niciun fel de comentarii.

Anul trecut, compania aeriană germană TUIfly a fost şi ea nevoită să anuleze o serie de zboruri după ce mai mulţi piloţi au declarat că s-au îmbolnăvit, reprezentanţii sindicali declarând atunci că angajaţii erau îngrijoraţi de posibilitatea ca discuţiile în vederea unei fuziuni să conducă la restructurări de personal şi tăieri de salarii.

Luna trecută, Air Berlin, a doua mare companie aeriană germană, s-a declarat în insolvenţă, după ce principalul său acţionar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar. Acest anunţ a obligat Guvernul german să vină în sprijinul companiei aeriene cu un credit punte de 150 de milioane de euro pentru ca avioanele Air Berlin să poată zbura în continuare. Cumpărătorii interesaţi de activele companiei aeriene Air Berlin trebuie să îşi prezinte ofertele până la data de 15 septembrie, o decizie urmând să fie anunţată în jurul datei de 21 septembrie, cu trei zile înainte de alegerile legislative din Germania.

[citeste si]

La rândul său, directorul general de la Air Berlin, Thomas Winkelmann, a declarat săptămâna trecută că Air Berlin a purtat discuţii cu peste 10 părţi interesate, printre care şi câteva companii aeriene, dar că, cel mai probabil, la final activele sale vor fi divizate între doi-trei cumpărător, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel