Zbor pe Lună. Cine se pregăteşte acum

sursa|: captura TV
sursa|: captura TV

Ruşii se pregătesc pentru un zbor spre Lună. Echipajul format din trei femei și trei bărbați face simulări pentru misiune.

Șase specialişti au trăit izolaţi la sol, în macheta unui modul cosmic, ce ar putea gravita în jurul satelitului artificial al Terrei, relatează TVR. A fost un experiment în care, potrivit scenariului, echipajul format din 6 persoane - trei femei și trei bărbați - a fost obligat să se descurce independent,  fără a lua legătura cu Pământul timp de 17 zile, cât ar dura zborul spre Lună sau retur.

Pentru a analiza factorii de stres în situații neprevăzute subiecţii au avut parte şi de o noapte fără somn. În cadrul Proiectului SIRIUS este simulată o misiune care ar putea demara peste câţiva ani.

Este vorba despre Deep Space Gateway - o stație orbitală internațională în jurul Lunii care, în urma unui acord între RossKosmos și NASA, ar trebui să fie construită în 2024. Proiectul prevede pregătiri în 2018 cu 4 luni de izolare în condiții similare, 8 luni în 2019 și 365 de zile de "izolare totală" în perioada 2020-2021, relatează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel