Zăpadă, în 12 judeţe. Circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri

anvelope iarna
anvelope iarna

Circulaţia pe unele drumuri din ţară se desfăşoară în condiţii de iarnă, însă fără probleme deosebite, poliţiştii verificând în trafic dacă maşinile de peste 3,5 tone care merg pe drumurile din aceste zone sunt echipate cu lanţuri.

Astfel, vineri dimineaţă continua să ningă în judeţele Prahova, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Arad, Alba, Bihor, Cluj, Braşov, Sibiu, Mureş şi Harghita, stratul de zăpadă depus atingând maximum trei centimetri, informează Mediafax.

Poliţiştii rutieri sunt în trafic şi verifică, pe drumurile din aceste judeţe, dar şi pe cele de legătură cu acestea dacă maşinile mai mari de 3,5 tone sunt echipate cu lanţuri, astfel încât să nu apară probleme de blocaj în trafic, a mai spus Laurenţiu Dicu.

El a precizat că, potrivit prognozei meteorologilor, temperaturile continuă să scadă în zilele următoare şi va ninge în mai multe judeţe, de aceea şoferii care pleacă la drum trebuie să îşi echipeze maşinile corespunzător şi să circule cu prudenţă.

Şoferii care merg pe drumurile acoperite cu zăpadă sau polei sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de drum, să nu bruscheze comenzile maşinii, să folosească luminile de întâlnire, să păstreze o distanţă mai mare în mers, să folosească frâna de motor, să se asigure că funcţionează sistemele de iluminare-semnalizare şi climatizare-dezaburire.

De asemenea, pietonii sunt sfătuiţi să traverseze prin locurile marcate şi numai după ce se asigură că şoferii le acordă prioritate la trecere.

Trafic rutier blocat jumătate de oră pe DN 71 Târgovişte - Sinaia

În Harghita, circulaţia se desfăşoară cu dificultate pe mai multe drumuri naţionale

Circulaţie îngreunată pe majoritatea drumurilor din Bistriţa -Năsăud

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel