EXCLUSIV  Zamfir: Vreau să amendăm o mare porcărie pe care a făcut-o Cîțu!

Daniel Zamfir, senator al României, invitat la interviurile DCNEWS, a vorbit despre ministrul Finanțelor și despre ordonanța pe care acesta a dat-o referitor la dobânzi.  

Daniel Zamfir, președintele Comisiei economice, industrii şi servicii, a vorbit la interviurile DCNEWS despre ordonanța de urgență pe care ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a dat-o.

Iată ce a spus:

„Vreau să amendăm o mare porcărie pe care a făcut-o Cîțu. Eu nu am văzut un farsor, ministru de Finanțe, mai mare decât Vasile Cîțu. Sincer, de la Revoluție încoace. Nu poți să ieși public și să spui oamenilor: Vă sprijinim, vă amânăm ratele la bănci, pe 6 luni de zile, până la 31 decembrie. Bucurați-vă! Numai că, ce face domnul Cîțu în acea ordonanță de urgență? Capitalizează dobânda. Pentru cei care nu sunt familiarizați, înseamnă că se plătește dobândă la dobândă, adică ți-am amânat șase luni ratele, dar după alea șase luni, plătești dobândă la dobânda care s-ar fi cuvenit ratele respective. Înțelegeți ce face omul ăsta?

E o ghiulea! Cum să plătești dobândă la dobândă? Lucrul ăsta vreau să îl eliminăm, săptămâna viitoare în Parlament. Dacă tot am ajutat un om, sta e ajutor? Eu am înțeles că el are un obiectiv, acela de a sprijini sistemul financiar-bancar. Eu cred că nu e corectă atitudinea asta. Suntem pe corabia asta, care ia apă. Că sunt bancher, că sunt pălmaș, dă-mă acolo la vâsle, asta e viața.

Sistemul financiar-bancar a avut profituri istorice. În pandemie? Sincer, e pandemie, e criză, suntem într-o situație grea. Unii sunt deasupra tuturor și alții sunt cu greutățile. Ne-am împrumutat 28 de miliarde de euro. Depășim împrumutul istoric al României, cel cu Băsescu și FMI. Poate domnul Cîțu nu mă place, dar sunt președintele Comisiei Economice Industrie și Servicii. E obligația domniei sale să vină la Parlament. “

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel