Zamfir desfiinţează strategia Guvernului PNL: Ne va duce în prăpastie!

Daniel Zamfir / Foto Agerpres
Daniel Zamfir / Foto Agerpres

Senatorul PSD Daniel Zamfir atrage atenţia asupra măsurilor care trebuie luate de către Guvern pentru repornirea economiei. 

"NU AUSTERITATE! TREBUIE SA REPORNIM ROMÂNIA!

Eliminam indatorarea excesiva ca sa mentinem puterea de cumparare!

Oameni buni,

De vreo luna tot auzim de la Guvernul Orban 'O sa facem, ne gandim, analizam...'. Sunt convins ca voi asteptati de la noi, ceilalti, cei de la PSD, si altceva decat critica obiectiva a guvernarii, respectiv raspunsul la intrebarea 'Voi ce faceti?'. Azi am raspuns prin a da Guvernului Orban la cheie un program de masuri de repornire a economiei. Nu din aroganta! Ci de nevoie! Spre deosebire de PNL, noi ne-am consultat si cu celelalte partide si cu mediul de afaceri si cu sindicatele.

PNL si Iohannis vorbesc deja de austeritate! Noi credem ca asta ne va duce in prapastie, ca in 2010. Ca atare, noi vrem repornirea economiei, nu austeritate! Trebuie sa crestem consumul, dar nu stimulandu-i pe oameni sa ia credite, ci eliminand supra-indatorarea! Legea darii in plata si cea a plafonarii dobânzilor sunt doua lucruri deja facute in acest sens.

Din cele 28 de masuri, va voi vorbi zilnic despre cate 2-3. Sunt măsuri pe termen scurt și mediu. Sunt măsuri șoc de susținere economică pentru protejarea veniturilor românilor, pentru familiile vulnerabile și mediul de afaceri", a scris Daniel Zamfir într-un mesaj pe Facebook.

Care sunt urgenţele, în opinia senatorului Zamfir: 

"1. Pentru angajatorii care își reiau activitatea și reîncadrează românii care și-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență și pentru cei care au revenit în țară, 2 măsuri concrete:

- acordarea sumei de 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori și a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revină la muncă. tot pe o perioadă de 3 luni.

- acordarea acestui stimul de reinserție va fi condiționată de menținerea locului de muncă timp de cel puțin 1 an de la data încetării subvenției

2. Pentru firmele afectate de pandemie, esalonarea obligațiilor fiscale pentru o perioadă de 6 luni, fără penalităti și dobânzi;

3. Pentru agricultorii a caror marfa mucegaieste acum si pentru ca noi toti sa avem ce manca anul asta,

- Plata la 5 zile pentru produse proaspete și la 15 zile pentru celelalte produse;
- O schemă de ajutor de stat în valoare de 500 de milioane de lei pentru susținerea fermierilor care au fost afectați de secetă sau de pandemie", a scris Daniel Zamfir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel