Yasser Arafat a fost reînhumat, după prelevarea probelor

arafat
arafat

Rămășițele fostului lider palestinian, Yasser Arafat, au fost reînhumate, marți, la Ramallah, după prelevarea de eşantioane menite a  elucida cauza decesului acestuia în 2004.

Liderul istoric al AEP, Yasser Arafat,  a fost reînhumat iar mormântul a fost reînchis marţi, la Ramallah, după o exhumare în cursul căreia s-au efectuat prelevări pentru a se stabili dacă fostul lider istoric palestinian a fost otrăvit în 2004, au anunţat surse oficiale palestiniene, relatează AFP.

 La procedura de exhumare, efectuată în cursul dimineţii la Muqataa, Cartierul General al Autorităţii Naţionale Palestiniene din Ramallah, au participat experţi din Franţa, Elveţia şi Rusia.

La începutul lunii iulie, postul de televiziune Al-Jazeera a difuzat un documentar anchetă în care susţinea că un laborator elveţian a descoperit o cantitate anormală de poloniu radioactiv pe efectele personale ale lui Yasser Arafat, decedat la 11 noiembrie 2004 într-un spital din Franţa.

Operaţiunea a început la ora 05.00 GMT (07.00 ora României), marţi, în prezenţa experţilor francezi, elveţieni şi ruşi, începându-se prelevarea de probe din oseminte, au anunţat aceste surse sub acoperirea anonimatului.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel