Yanis Varoufakis, dezvăluiri uluitoare. "Plan B" de salvare a economiei grecești

Fostul ministru de Finanțe de la Atena, Yanis Varoufakis, a făcut o serie de dezvăluiri uluitoare cu privire la modul în care s-a construit un "plan B" de salvare a economiei grecești.

Planul ar fi fost pus în practică în cazul în care ar fi eșuat negocierile cu liderii din zona euro.

Yanis Varoufakis a recrutat un specialist IT de la Columbia University care a spart sistemul software al Fiscului grec, aflat la momentul respectiv sub controlul FMI, pentru a obține conturile și parolele fiecărui plătitor de taxe.

"Am decis să autorizăm o acțiune de tip hacker pentru a intra în programul software al propriului minister", le-a mărturisit Varoufakis unor investitori în urmă cu 10 zile. Stenograma discuțiilor a apărut acum în The Telegraph.

Acțiunile lui Varoufakis au fost autorizate de premierul Alexis Tsipras și au fost coordonate într-un grup secret de 4 înalți oficiali. Scopul spargerii sistemului electronic a fost acela de a permite Ministerului de Finanțe să facă transferuri digitale de bani la o simplă apăsare de buton.

"Planul B" a fost conceput pentru a permite Guvernului să introducă un sistem de plată paralel, în cazul în care băncile ar fi fost închise.

"Acest lucru ar fi creat un sistem bancar paralel, care ne-ar fi dat nouă o gură de aer, în timp ce băncile ar fi fost închise din cauza politicii agresive a BCE", a declarat Varoufakis, potrivit acestei surse.

Este neclar cât de serios a examinat Executivul grec aceste planuri, atribuite fostului ministru al Energiei Panagiotis Lafazanis şi lui Yanis Varoufakis. Amândoi au fost remaniaţi luna aceasta. însă, în urma dezvăluirilor, partidele de opoziţie s-au sesizat şi cer explicaţii, scrie Realitatea.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel