Xi Jinping, discurs înflăcărat: Doar Partidul Comunist poate salva China, iar oamenii nu pot fi despărțiți de acesta

Xi Jinping: Doar Partidul Comunist poate salva China, iar oamenii nu pot fi despărțiți de acesta  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Xi Jinping: Doar Partidul Comunist poate salva China, iar oamenii nu pot fi despărțiți de acesta / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Președintele chinez Xi Jinping a avut un discurs la aniversarea a 100 de ani de la înființarea Partidului Comunist Chinez.

Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat mulțimilor adunate la Beijing că epoca Chinei ca națiune „agresată” s-a încheiat și că oricine încearcă să separe partidul și poporul chinez este sortit eșecului, deoarece Partidul Comunist Chinez a sărbătorit centenarul. Vorbind de la balconul de deasupra portretului lui Mao Zedong din Piața Tiananmen, Xi a vorbit mai mult de o oră despre succesele partidului de la înființarea sa la Shanghai, în 1921.

„Doar socialismul poate salva China și numai socialismul cu caracteristici chinezești poate dezvolta China”, a spus Xi, care era îmbrăcat într-un costum gri închis în stil Mao.

Sărbătorile din China au fost sub presiunea asupra schimburilor comerciale - unde tensiunile au crescut cu țări, inclusiv Statele Unite și Australia - și politicile sale din regiunea Xinjiangului, precum și din Hong Kong și Tibet. Există, de asemenea, întrebări legate de pandemia de COVID-19, care a apărut în orașul Wuhan.

Cele mai zgomotoase aplauze venit atunci când Xi a spus că chinezii „nu vor mai permite nici unei puteri străine să ne hărțuiască și să fim asupriți” și că oricine ar încerca să facă acest lucru va fi „lovit puternic de perseverența națiunii chineze”.

„Nimeni nu ar trebui să subestimeze voința și puterea națiunii chineze de a lupta împotriva puterii străine”, a adăugat Xi, potrivit AlJazeera.

Joe Biden crede că a marcat puncte împotriva Chinei şi intenţionează să se vadă cu omologul chinez

Preşedintele Joe Biden crede că a obţinut puncte în dorinţa sa de a demonstra că democraţiile sunt eficiente comparativ cu politica Chinei, iar în prezent şi-a exprimat intenţia de a se întâlni cu omologul Xi Jinping în următoarele luni, conform unei declaraţii făcute joi de Casa Albă, transmite AFP.

A doua zi după revenirea preşedintelui SUA din turneul în Europa, unde a participat la summit-urile G7 şi NATO, la o întâlnire cu liderii Uniunii Europene şi în cele din urmă la o întâlnire cu omologul rus Vladimir Putin, administraţia americană a ţinut să prezinte un bilanţ elogios al primei călătorii internaţionale a liderului de la Casa Albă.

'Joe Biden a asumat cu încredere şi talent rolul de lider al lumii libere în timpul acestei călătorii', a declarat reporterilor consilierul preşedintelui pentru securitate naţională, Jake Sullivan, dând asigurări că nu este vorba de o hiperbolă. El a apreciat că predecesorul acestuia, Donald Trump, a 'abandonat acest rol' prin politica sa unilateralistă şi suveranistă. Această declaraţie laudativă fără nuanţe este destinată parţial să răspundă criticilor aduse de republicani, care l-au acuzat pe preşedintele Biden că nu a apărat suficient interesele americane şi că a fost slab în faţa lui Vladimir Putin.

Conform consilierului Jake Sullivan, succesul acestui turneu 'pune bazele pentru a demonstra faptul că democraţiile pot oferi rezultate pentru cetăţenii lor şi pentru cetăţenii din întreaga lume'. De asemenea, a permis o 'convergenţă' între 'democraţiile lumii în privinţa Chinei', a pledat oficialul american. Aceasta este esenţa politicii externe a preşedintelui Biden: să ofere 'democraţiilor' mijloacele de a câştiga acerba concurenţă globală împotriva 'autocraţiilor' care sunt, în opinia sa, China şi Rusia, demers care necesită întărirea alianţelor 'abuzate' de fostul preşedinte Donald Trump (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel