WIMBLEDON 2014. Interviu antrenor SIMONA HALEP: Wim Fissette dezvăluie secretele din spatele performanțelor româncei

SIMONA HALEP LA WIMBLEDON 2014. Antrenorul Simonei Halep, belgianul Wim Fissette, a acordat un amplu interviu pentru site-ul oficial al WTA , în care a vorbit despre perioada petrecută alături de româncă. Wim Fissette a explicat cum a făcut din Simona Halep o jucătoare de top 3 WTA şi ce obiectiv și-au propus împreună pe termen scurt.

VEZI AICI SEMIFINALA SIMONA HALEP - EUGENIE BOUCHARD LIVE TEXT

Iată interviul acordat de Win Fissette, conform gsp.ro:

Cum e să lucrezi alături de Simona Halep! Ce aţi reuşit până acum?

Am fost sunat înainte de Australian Open. Am fost încântat să lucrez cu Simona, pentru că îi cunoştean potenţialul. Prima oară am vorbit despre emoţiile pe care le-a avut în timpul meciului din sferturile de finală. Ăsta a fost un punct de plecare. Ea juca bine, dar avea nevoie de încredere în momente decisive la un Grand Slam. A câştigat apoi la Doha, a ajuns în semifinale la Indian Wells, iar apoi finale la Madrid şi Paris. Totul a fost despre cum să ajungă la nivelul următor. Oricum, ea îşi îmbunătăţeşte jocul şi e din ce în ce mai constantă.

Simona juca bine şi înainte. Cum ai reuşit să laşi lucrurile bune şi doar să aduci altele mai bune?

Dacă ajungi să câştigi 6 titluri într-un an înseamnă că eşti jucător mare. Aici vorbim doar despre detalii. Unele vin cu încrederea, astfel că aici am avut eu de lucrat. Cum să o fac să aibă încredere. Se poate vedea câtă încredere are ea. La începutul anului obicetivul ei era să rămână în top 20. Dar acum e numărul 3. Nu credea aşa ceva la începutul anului. Dar acum crede din ce în ce mai mult. Îşi merită din plin locul.

Vezi și: WIMBLEDON 2014. Ilie Năstase comentează performanța uriașă reușită de SIMONA HALEP


Dar acum cum îi stabileşti micile obiective, având în vedere că este la acest nivel?

Noi nu vorbim despre rezultate, ci despre cum să îşi îmbunătăţească jocul. Rezultatele vin de la sine. Nu le poţi controla, dar putem face ca jocul să fie cât mai bun.

Aţi vorbit despre înfrângerile cu Radwanska şi Kuzneţova?

Simona e inteligentă şi ea îşi analizează jocul şi în timpul meciului. Dar noi ne aşezăm mereu, facem o analiză. Ea ştie ce să facă, unde să lucreze.

Ce poţi spune despre pregătirea ei fizică? E criteriul cel mai lăudat.

E foarte puternică natural, întotdeauna se mişcă bine. Munceşte din greu la pregătirea fizică. Anul ăsta şi-a angajat un antrenor special şi un fizioterapeut. Ştie că trebuie să-şi trateze corpul bine. Dacă se mişcă bine, meciul e ca şi câştigat.

Citește și: WIMBLEDON 2014: SIMONA HALEP, prima declarație după calificarea în SEMIFINALE


Care e cea mai subestimată parte a jocului ei?

Poate că serviciul. Ea se apără bine, însă şi serviciul e exact. Serveşte din ce în ce mai tare. Ajunge la 105 sau 110 mile pe oră, ceea ce e excelent pentru o fată de talia ei. Poate fi mai agresivă pe serviciul al doilea. Nimeni nu vorbeşte despre cum serveşte, dar o face bine.

La Roland Garros a ajuns în finală pentru prima dată în carieră. Cum au fost primele zile după înfrîngere?

A fost un meci mare făcut de Simona. A fost mândră de jocul ei. Un asemenea efort îţi ia mult şi din energia mentală. Când ne-am văzut la 's-Hertonghenbosh mi-am dat seama că e obosită. Dormea şi câte 14 ore pe zi, corpul îi cerea asta. Nu ne-am atrenat prea mult atunci, avea nevoie de odihnă.

Care e lucrul care îi ia gândul Simonei de la tenis?

Cumpărăturile, mereu e la shopping! Îi place să fie înconjurată de mulţi oameni şi îi tratează bine pe toţi. Când luăm pauză, mergem la shopping, luăm o cină drăguţă, cu un desert drăguţ, pentru că îl adoră, şi nu ne gândim deloc la tenis.

Simona spunea că vrea să-şi îmbunătăţească limba engleză? Cum e acum? Comunicaţi în engleză?

Da, da! Când mi-a trimis mail pentru prima dată şi-a cerut scuze pentru engleza ei, dar mi-a zis că vom lucra şi la asta. Engleza ei nu era slabă atunci, dar nu vorbea prea des în afara conferinţelor. Vorbind tot mai mult cu mine, îşi îmbunătăţeşte discursul. Simt că asta o face o persoană mai puternică, îi oferă încredere. Se poate exprima mai bine.

Vezi și: WIMBLEDON 2014: Cu ce problemă se confruntă SIMONA HALEP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel