William Taylor, fost ambasador al SUA la Kiev: Ucraina câştigă războiul cu Rusia

Foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Foto: Ministerul Apărării din Ucraina

William Taylor, diplomat american şi fost ambasador al SUA la Kiev, spune că în acest moment Ucraina are avantajul în războiul cu Rusia. 

"Se vede că Ucraina câştigă războiul împotriva agresorului rus, dar multe lucruri vor depinde de modul exact în care va avea loc contraofensiva armatei ucrainene". "În acest moment, da, Ucraina câştigă acest război" - a afirmat fostul ambasador, într-un interviu acordat Agenţiei RBC-Ucraina, citat de Rador.

Taylor spune că, în timp ce Ucraina este cel puţin la fel de puternică precum înaintea agresiunii, Rusia a slăbit şi a ajuns la cel mai de jos nivel. 

"Dacă victoria vine în această contraofensivă, este extraordinar" - a adăugat fostul ambasador american la Kiev. William Taylor este încrezător că Ucraina poate continua să crească, însă subliniază că ţara se află deja la apogeu. "Prin urmare, contraofensiva poate reuşi. Dacă este aşa, este foarte bine. Poate că, după succesul contraofensivei, vor exista unele negocieri şi Ucraina va fi puternică. În cazul în care contraofensiva reuşeşte doar parţial, noi vom fi în continuare alături de voi. Statele Unite continuă să fie alături de voi. Cred că Europa este încă alături de voi. Aşa că asta va dura atât timp cât va fi nevoie pentru a câştiga" - a adăugat diplomatul.

Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022

Amintim că armata rusă a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022. Potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, Rusia a pierdut deja peste 210.000 de soldaţi în acest război. După cum a afirmat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, războiul va continua până la victoria Ucrainei.

"Dar Rusia poate opri războiul chiar mai devreme, părăsind teritoriile ocupate" - a declarat în repetate rânduri liderul de la Kiev. Potrivit unor relatări, Forţele Armate ale Ucrainei au lansat o contraofensivă de amploare în ultimele zile, însă Statul Major de la Kiev a transmis că declanşarea operaţiunii nu va fi anunţată oficial. Un sondaj realizat de Centrul Razumkov arată că 93% dintre ucraineni cred în victoria ţării lor, iar jumătate (50%) sunt convinşi că aceasta va fi obţinută de armata naţională înainte de sfârşitul anului 2023.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel