Willemien Rieken, o vârstnică din Arnhem, Olanda, i-a adus un omagiu anual, timp de 75 de ani, unui soldat britanic, William Edmond, din cel de-al Doilea Război Mondial

flori inmormantare
flori inmormantare

Willemien Rieken, o femeie de 84 de ani, din orașul Arnhem din Olanda îi aduce un omagiu în fiecare an soldatului William Edmond pentru sacrificiul suprem făcut de acesta în timpul luptei pentru eliberarea de opresiunea nazistă din cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit cotidianului britanic Daily Mail.

Acum 75 de ani, pe când avea doar nouă ani, Willemien Rieken a așezat pentru prima dată flori pe mormântul unui soldat britanic pe nume Wiliam Edmond, însă pe care nu l-a cunoscut personal niciodată. De atunci, în fiecare an, femeia îi aduce un omagiu soldatului în Cimitirul de război din Oosterbeek, care găzduiește un număr de 1.684 de militari ai Commonwealth-ului britanic.

Anul acesta se vor marca 75 de ani de la momentul când a fost împușcat în spate de un lunetist german în prima zi de la lupte de la Opera Market Garden după ce acesta a aterizat cu planorul în spatele liniilor inamice din Olanda, ocupate de naziștii germani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel