Will Smith, demisie din Academia de Arte și Științe Cinematografice după palma dată lui Chris Rock

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Actorul american Will Smith și-a dat demisia din Academia de Arte și Științe Cinematografice.

Will Smith a demisionat din Academia de Arte și Științe Cinematografice de la Hollywood după ce l-a pălmuit pe Chris Rock la ceremonia de duminica trecută de decernare a premiilor Oscar, afirmând că va accepta "orice alte consecințe" impuse de organizație, transmite Mediafax.

"Voi accepta pe deplin orice consecințe pentru comportamentul meu. Lista celor pe care i-am rănit este lungă și îl include pe Chris, familia sa, mulți dintre prietenii mei dragi și cei dragi, toți cei prezenți și publicul de acasă”, a spus Smith. „Am trădat încrederea academiei. I-am privat pe ceilalți nominalizați și câștigători de posibilitatea de a sărbători și de a fi sărbătoriți pentru munca lor extraordinară. Am inima frântă” a adăugat acesta, conform Sky News.

Decizia înseamnă renunțarea dreptului la vot, însă poate câștiga în continuare un Oscar dacă se ivește ocazia

Demisia lui Smith înseamnă că își pierde dreptul de vot, dar poate fi nominalizat la Oscar și poate câștiga un premiu pentru orice interpretare viitoare. Academia a declarat că a acceptat demisia lui Smith și că va "continua să meargă mai departe" cu procedurile disciplinare împotriva actorului în vârstă de 53 de ani pentru încălcarea standardelor sale de conduită.

Situația urmează să fie discutată la următoarea ședință a consiliului de administrație, pe 18 aprilie, ceea ce ar putea duce la sancțiuni suplimentare.

Ce s-a întâmplat atunci?

Palma pe care Will Smith i-a dat-o comediantului Chris Rock la gala premiilor Oscar de duminica trecută a făcut înconjurul lumii şi a devenit o afacere profitabilă pentru cei care vor să o exploateze imortalizând scena pe tricouri, ceşti, tatuaje şi chiar un joc video, relatează vineri EFE. 

La ceremonia de duminică Chris Rock a urcat pe scena Teatrului Dolby pentru a prezenta Oscarul pentru cel mai bun documentar şi a făcut o glumă pe seama capului ras al soţiei actorului, Jada Pinkett-Smith, care suferă de alopecie. Comparaţia cu puşcaşul marin 'GI Jane' l-a făcut pe Will Smith să se ridice de pe scaun, să urce pe scenă, şi să-l pălmuiască pe Chris Rock.

O scenă folosită în zeci de magazine virtuale, de la tricouri şi ceşti care recreează momentul prin ilustraţie desenată, sau cu poza de la momentul impactului.

Unele desene sau poze au fost însoţite şi de cuvintele spuse de actor când a auzit gluma făcută de Chris Rock: 'Ţine-ţi gura spurcată departe de numele soţiei mele'.

Incidentul a fost imortalizat şi în salonul lui Oscar Aguilar, un maestru al tatuajului din New Jersey, care a imprimat scena pe piciorul unui client. O cerere similară a venit de la 8.000 de kilometri distanţă, din Italia, când lui Giovanni Bracciodieta i s-a cerut acelaşi tatuaj, cu obrazul roşu al lui Rock ieşit în evidenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel