Wikipedia, gafă uriașă despre cazul Ditrău. La scurt timp, modificarea a fost ștearsă

Un utilizator al paginii Wikipedia a scris despre locuitorii din Ditrău că sunt rasiști. La scurt timp, modificarea a fost ștearsă.

"Ditrău (în maghiară Ditró, în germană Dittersdorf, dialectul săsesc: Dittrichderf) este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Harghita, Transilvania, România. Se află în partea de nord-est a județului, în Depresiunea Giurgeu, pe Râul Ditrău. Este un sat plin de rasiști. Până și pâinea ce o mănâncă trebuie făcută de mâini albe.", asta scria pe pagina Wikipedia a comunei Ditrău, sâmbătă. 

Pagina de Wikipedia a fost modificată din nou, la scurt timp, iar fraza despre rasism a fost ștearsă.

Citește și Ce se află în spatele scandalului de la Ditrău. Conflictul din 1986, de care nimeni nu vorbește

Scandalul de la Ditrău a pornit în momentul în care brutăria comunei a angajat doi muncitori străini, veniți din Sri Lanka. Localnicii s-au revoltat împotriva brutarilor. 

RĂSTURNARE de situație la Ditrău: Unde vor lucra cei doi muncitori din Sri Lanka

Cei doi muncitori din Sri Lanka vor rămâne să lucreze la brutăria din Ditrău, pe aceleaşi posturi pe care au fost angajaţi. Anunţul a fost făcut duminică de reprezentanţii firmei angajatoare.

Am reanalizat decizia noastră şi am ajuns la concluzia că rămânem şi în continuare alături de muncitorii noştri din Sri Lanka. Ei vor lucra şi în continuare la noi pe aceleaşi posturi pe care au fost angajaţi şi în niciun caz nu suntem dispuşi să renunţăm la ei. Nu ne lăsăm influenţaţi de ură. Menţionăm faptul că în reşedinţa actuală cei doi muncitori se simt bine, sunt satisfăcuţi de condiţiile de cazare şi de condiţiile de muncă. În orice ameninţare şi problemă viitoare vom răspunde numai pe cale legală şi în faţa autorităţilor competente. Orice decizie luată de o instituţie sau orice petiţie va fi analizată în prezenţa reprezentanţilor legali şi respectând normele legale în vigoare. Totodată, reiterăm faptul că aşteptăm şi cererile de angajare din partea localnicilor calificaţi ca brutari, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.

În așteptarea măsurilor legale

Potrivit sursei citate, mai există oameni care continuă să agraveze situaţia, incitând la ură şi la violenţe.

Localnicii din Ditrău au refuzat atât pe cei doi muncitori, cât şi produsele Brutăriei, însă noi susţinem şi în continuare faptul că nu suntem împotriva comunităţii, ci dorim aplanarea acestei situaţii. Mulţumim instituţiilor care ne-au oferit siguranţă şi sperăm că vor adopta măsurile legale necesare. Sperăm că această situaţie se încheie într-un mod normal, ca între nişte oameni civilizaţi, într-o ţară civilizată. Noi credem că în faţa lui Dumnezeu toţi suntem egali, indiferent de religie şi rasă, şi condamnăm ura şi discriminarea, precizează reprezentanţii Brutăriei din Ditrău.

Ei au făcut trimitere la scrisoarea care a fost citită sâmbătă la şedinţa locală şi la decizia privind mutarea celor doi muncitori la secţia de patiserie.

S-a păstrat ura şi tensiunea la adresa firmei noastre şi a celor doi angajaţi srilankezi, ba mai mult, s-a extins şi asupra tuturor angajaţilor actuali. Am analizat răspunsul localnicilor şi deoarece perspectiva comunei a rămas neschimbată, ei dorind în continuare alungarea celor doi muncitori srilankezi, astfel compromisul oferit comunităţii îşi pierde valabilitatea. Menţionăm faptul că oferta noastră n-ar fi adus nicio modificare negativă pentru cei doi muncitori, n-ar fi afectat nici drepturile salariale, nici drepturile lor ca persoane. Având în vedere faptul că firma noastră are două compartimente, una de producţie a pâinii şi cealaltă de patiserie, ca să nu participe în procesul de pregătire a pâinii conform cerinţelor localnicilor, ar fi fost mutaţi la producţia de patiserie. Astfel, am vrut să îndeplinim cerinţa localnicilor, cu singurul scop - să fie linişte în comună. Menţionăm faptul că posturile pe care ar fi fost mutaţi cei doi muncitori srilankezi nu sunt inferioare din punct de vedere profesional raportat la cele pe care sunt încadraţi în prezent. Totodată, precizăm faptul că această eventuală schimbare a posturilor de muncă ar fi fost realizate cu respectarea dispoziţiilor legale în materie, au arătat aceştia.

Vezi și Cazul Ditrău. Violeta Alexandru le cere scuze brutarilor singalezi

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy