Wikileaks: Centrala nucleară de la Cernavodă nu este foarte sigură

centrala_atomica_cernavoda
centrala_atomica_cernavoda

O telegramă a ambasadei americane de la București, publicată de site-ul WikiLeaks, arată că centrală nucleară de la Cernavodă e nesigură și prezintă riscuri, în primul rând din cauza probelmelor financiare și a lipsei de pregătire a oamenilor.

Potrivit unei telegrame din 28 ianuarie 2009, oficialii americani fac referire la incapacitatea CNCAN de a interveni în caz de dezastru. Un diplomat american a vizitat de mai multe ori centrala nucleară de la Cernavodă. De fiecare dată a fost însoţit de reprezentanţi ai Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare: Lucian Biro, director general, şi Sorin Repanovici, şeful Serviciului Intervenţie Fizică la instalaţii nucleare. Pe lângă Cernavodă, diplomatul american a vizitat şi Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti din cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare - RAAN, spune Jurnalul Național.

Reprezentanţii CNCAN se mândreau cu grupa de intervenţie, dar admit că echipamentul este învechit, iar antrenamentele se fac doar o dată pe lună.

Citeşte şi:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel