WikiLeaks ar putea da naștere celui de Al Treilea Război Mondial

obama-medvedev
obama-medvedev

Dacă Al Treilea Război Mondial nu va începe odată cu războiul dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord, atunci este posibil să fie declanșat de mesajele diplomatice americane care vor fi publicate de site-ul WikiLeaks și care conțin "aprecieri dezagreabile" faţă de politica şi liderii ruşi.

"O sursă apropiată conducerii site-ului a declarat pentru Kommersant că între documente figurează, printre altele, comentarii privind politica rusă şi «aprecieri dezagreabile» faţă de anumiţi lideri ai ţării", scrie cotidianul rus Kommersant, citat de Mediafax.

De asemenea, publicația este de părere că ”noile dezvăluiri ale WikiLeaks pot provoca un conflict între Statele Unite şi Rusia", dar şi cu jumătate dintre ţările de pe planetă”.

"Documentele includ transcrierea discuţiilor unor diplomaţi americani cu responsabili politici ruşi, rapoarte privind evenimente majore din Rusia, analize ale politicii sale interne şi externe", adaugă Kommersant.

Departamentul de Stat american a anunţat miercuri că se aşteaptă ca WikiLeaks să publice în zilele următoare numeroase mesaje ale diplomaţiei americane privind "un evantai larg de dosare şi de ţări". Insituția a precizat că serviciile sale au început să pregătească Guvernele străine cu privire la aceste scurgeri de informaţii.

Conform unei surse din Ministerul rus al Afacerilor Externe, citată de Kommersant, diplomaţia rusă nu fusese contactată până joi seara.

Citeşte şi:

Fondatorul WikiLeaks, acuzat de viol în Suedia

WikiLeaks a început “cea mai mare scurgere de informaţii militare secrete din istorie”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel