WI-FI, gratuit în 224 de localități. Claudia Țapardel: Fiecare cetățean are dreptul la acces la internet

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Europarlamentarul Claudia Țapardel a declarat că 224 de localități din România au primit finanțare europeană pentru instalarea unor puncte de acces WI-Fi gratuit pentru cetățeni. 

”Am fost raportorul acestui proiect și m-am implicat pentru că pornesc de la principiul că fiecare cetățean are dreptul la acces la internet. Acum 224 de localități din România beneficiază deja de finanțare pentru WI-FI gratuit. Proiectul Wifi4EU este un exemplu concret al beneficiilor aduse de integrarea europeană. Acest proiect și-a propus să creeze un mecanism prin care autoritățile locale din 8000 de comunități locale să primească sprijin financiar pentru a oferi internet gratuit și la standarde înalte de viteză și siguranță în spațiile publice", a declarat europarlamentarul.

Finanțare de 120 milioane de euro

Comisia Europeană a pus la dispoziție, anul trecut, 120 de milioane de Euro, pentru care orice comunitate europeană, din mediul urban sau rural, poate aplica și primi finanțare Printre municipiile care vor avea internet gratuit în spaţii publice se numără Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Hunedoara, Piatra-Neamţ şi Paşcani. Alte municipii din România care vor avea internet gratuit în spaţiile publice sunt Aiud, Oneşti, Dorohoi, Caransebeş, Vulcan, Dej, Arad, Râmnicu Vâlcea, Târnăveni, Rădăuţi, Zalău, Drobeta-Turnu Severin, Orşova, Lupeni, Constanţa, Tulcea, Târgu Jiu şi Feteşti. În total, au fost alocate 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalităţi din întreaga UE, care vor beneficia de finanţare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel