West Nile. PMB, tratament de dezinsecție luni noapte

West Nile
West Nile

Primăria Municipiului Bucureşti demarează luni seară, începând cu ora 23,00, cel de-al 12-lea tratament de dezinsecţie-combatere a ţânţarilor în toate cele şase sectoare ale Capitalei. 

"Tratamentele vor fi aplicate pe aliniamente stradale, spaţii verzi, scuaruri, în parcuri, spitale, şcoli, grădiniţe, unităţi militare, dar şi în zonele cu vegetaţie abundentă. Pentru aplicarea celui de-al 12-lea tratament, se va acţiona cu 25 utilaje de mare capacitate în sistem ULV (ceaţă) şi 50 de operatori. Cantitatea de substanţă estimată a se folosi este de 200 litri, aceasta fiind biodegradabilă şi neavând efecte adverse asupra mediului înconjurător şi asupra organismului uman. Timpul de acţiune este de cel mult 24 de ore în condiţii de căldură şi umiditate normală", a informat PMB, prin intermediul unui comunicat.

Conform aceleiaşi surse, echipajele operatorului vor fi însoţite de echipaje ale Direcţiei Generale de Poliţie Locală a Municipiului Bucureşti, ale Direcţiilor Generale de Poliţie Locală ale sectoarelor şi de inspectori de specialitate din cadrul Primăriei PMB.

Populația, informată prin afișe

Informarea populaţiei a fost realizată prin afişe avertizoare ce au fost amplasate în parcuri. Desfăşurarea acţiunii de combatere a ţânţarilor va avea loc până la ora 5,00, a menţionat aceeaşi sursă.

"În vederea începerii noului an şcolar, din data de 6 septembrie, Primăria Municipiului Bucureşti a efectuat tratamente de dezinsecţie - combatere ţânţari şi deratizare - combatere şobolani în incinta unităţilor de învăţământ (grădiniţe, şcoli, licee etc.), pe străzile adiacente, dar şi în parcurile din proximitatea obiectivelor menţionate", se arată în comunicat.

PMB a reamintit că în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 6 septembrie au fost suplimentate tratamentele de dezinsecţie - combatere ţânţari pe raza municipiului Bucureşti cu încă două tratamente.

"Necesitatea suplimentării tratamentelor a fost dată de sesizările locuitorilor Capitalei înregistrate la linia verde a PMB, de prognozele meteorologice care anunţă temperaturi ridicate şi posibile ploi, dar şi de adresele Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti care recomandă intensificarea tratamentelor pentru preîntâmpinarea infectării cu virusul West Nile", a precizat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel