West Nile. Bărbat decedat din cauza virusului

West Nile
West Nile

Un bărbat din Alba, diagnosticat cu virusul West Nile şi aflat în stare gravă la Terapie Intensivă, a decedat vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

În vârstă de 71 de ani, bărbatul suferea şi de alte afecţiuni medicale, iar starea sa de sănătate s-a înrăutăţit treptat, fiind necesară internarea sa la Terapie Intensivă.

Este cel de-al doilea caz de infecţie cu virusul West Nile confirmat în judeţul Alba. Primul caz a fost confirmat la sfârşitul lunii august, la o femeie de 64 de ani, care, între timp a, fost externată, starea sa de sănătate fiind bună.

"DSP Alba reaminteşte primăriilor din judeţ că măsurile de dezinsecţie sunt foarte importante pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu acest virus. În ultimele săptămâni, asistenţii medicali comunitari, coordonaţi de personalul de specialitate din DSP, au desfăşurat acţiuni ample de informare, prin distribuirea de materiale informative privind prevenirea infecţiei", se arată într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Principala cale de transmitere a virusului în rândul oamenilor este înţepătura ţânţarilor infectaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel