Urmărește emisiunea live


Weekendul alegerilor, încărcat pentru salvatori. Peste 4.100 de intervenții ale pompierilor în ultimele trei zile

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

În perioada 25-27 septembrie, la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.158 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea măsurilor de prim ajutor unui număr de 3.482 de persoane aflate în dificultate.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 277 de incendii, precum și în alte 617 de intervenții, în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, etc. Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 28 accidente rutiere.

Vremea extremă a făcut pagube

În afara acestor situații, pompierii au fost solicitați să intervină în cursul zilei de sâmbătă, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice prognozate, ce s-au manifestat în 27 localități din 14 județe (AR, AG, BT, CS, CV, DB, GL, GJ, HD, PH, SV, TL, VL și VN). Salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei din 2 case, 2 curți, 10 beciuri/subsoluri, 2 străzi, 1 operator economic, precum și pentru degajarea a 22 de copaci căzuți pe carosabil, fiind avariate 4 autoturisme.

Cele mai semnificative incidente 

În cursul zilei de vineri, în județul Bistrița-Năsăud, echipaje de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină în urma unui accident rutier ce s-a produs pe raza localității Năsăud, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului două persoane au decedat, iar o altă persoană a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.

Un alt accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și care s-a soldat cu victime a avut loc sâmbătă, în localitatea Milisăuți, județul Suceava. Din nefericire, o persoană și-a pierdut viața, iar alte patru victime au fost transportate la spital, conștiente.

Tot în cursul zilei de sâmbătă, echipaje de pompieri din cadrul ISU Sălaj au fost solicitate să intervină la un accident rutier produs pe DN 1H, pe raza localității Hereclean, între două autoturisme. În urma accidentului au rezultat cinci victime, din care una decedată, una rănită grav, inconștientă și trei rănite, conștiente. După acordarea asistenței medicale de urgență, cele patru persoane rănite au fost transportate la spital.

Incendiu puternic în Mureș 

Duminică pompierii din județul Mureș au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la terasa unui restaurant din localitatea Luduș. În momentul sosirii la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, la mai multe anexe, depozitul de mărfuri alimentare și terasa localului, pe o suprafață de aproximativ 500 mp. Pentru protecția populației, întrucât existau degajări mari de fum, a fost transmis un mesaj prin intermediul sistemului RO-ALERT. Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore, fără să fie înregistrate victime.

Incendii de vegetație uscată 

O atenție deosebită a fost acordată și incendiilor care au cuprins vegetația uscată. În acest sfârșit de săptămână, pompierii au intervenit pentru stingerea a 165 de astfel de incendii care au afectat o suprafață de peste 360 ha. În astfel de cazuri, flăcările se întind cu repeziciune, iar salvatorii depun un efort considerabil pentru a limita și lichida arderea necontrolată. Situația este cu atât mai delicată cu cât în apropierea spațiilor incendiate se află locuințe și există pericolul de propagare a flăcărilor. Pentru evitarea unor astfel de situații, adresăm rugămintea cetățenilor să țină cont de faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel