Weekend aglomerat pentru salvatori. 28 de mesaje RO-ALERT trimise în țară

Peste 4.000 de intervenții ale pompierilor au avut loc la finalul săptămânii trecute. 

În perioada 06-08 noiembrie, la nivel național, pompierii militari au gestionat 4.626 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând pentru acordarea primului ajutor pentru 3.580 de persoane aflate în dificultate.

Salvatorii au intervenit pentru stingerea a 139 de incendii, precum și în alte 928 de intervenții, în sprijinul comunităților. 

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină pentru extragerea persoanelor implicate în 13 accidente rutiere. 

Dintre cele mai importante astfel de situații amintim:

Intervenția salvatorilor din cursul zilei de vineri pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință, în localitatea Drăgoiești, județul Ialomița. Forțele operative ajunse la locul solicitării au constatat că flăcările se manifestau generalizat, la întreaga locuință,  pe o suprafață de aprox. 60 mp. Din nefericire, pe timpul desfășurării operațiunilor de intervenție, în interiorul locuinței a fost găsită o persoană decedată. 

O altă misiune solicitantă pentru salvatorii ialomițeni, tot din cursul zilei de vineri,  a fost și cea de descarcerare și acordare de prim ajutor pentru 4 persoane, victimele unui accident rutier produs între un autoturism și o autoutilitară, la ieșirea din municipiul Urziceni. Din cauza impactului puternic, ocupanților autovehiculelor le-au fost aplicate măsurile de prim ajutor, ulterior fiind transportați la spital pentru investigații suplimentare. 

Un alt accident rutier soldat cu victime a fost gestionat sâmbătă, de către pompierii mehedințeni, în urma producerii unui accident rutier  pe DN 6, la ieșirea din municipiul Orșova, între 2 autoutilitare. În urma evenimentului rutier au rezultat 4 victime, dintre care una a fost declarată decedată. După acordarea asistenței medicale de urgență la locul intervenție, doar 2 persoane au necesitat transportul la spital. 

Intervenție cu 30 de salvatori 

Un alt eveniment, care a necesitat alocarea de forțe considerabile, a avut loc tot sâmbătă, în municipiul Iași, unde peste 30 de salvatori au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament. Echipajele sosite la locul intervenției au constatat că flăcările se manifestau într-un dormitor, în care se aflau 2 persoane, ce au fost evacuate rapid  și asistate medical. Totodată, alți 16 locatari au fost evacuați din imobil, pentru a preîntâmpina orice situație care le-ar fi putut pune în pericol viața. Daorită interveției prompte a pompierilor, în urma acestui eveniment, nu au fost înregistrate victime. 

O altă intervenție deosebită a fost și cea de duminică, din județul Constanța, unde colegii noștri au fost solicitați să intervină la o explozie, urmată de incendiu, produsă la o anexă gospodărească. Ajunse la fața locului, forțele operative au constatat că flăcările se manifestau pe o suprafață de aproximativ 100 mp. În urma evenimentului a rezultat o victimă, cu  arsuri la nivelul feței, toracelui și la membrele superioare, care a fost  transportată la spital pentru investigații medicale de specialitate. 

O altă misiune care a presupus efort susținut din partea pompierilor a fost și cea din cursul zilei de duminică, din județul Ialomița, unde 12 salvatori, care au încadrat 2 mașini de singere și 1 ambulanță SMURD,  au fost solicitați să intervină la o explozie, neurmată de incendiu, produsă într-un apartament din localitatea Slobozia. În urma incidentului, 3 persoane au necesitat transportul la spital, pentru investigații medicale suplimentare. De asemenea, colegii noștri au acționat și pentru evacuarea a 20 de locatari.

Mesaje RO-ALERT către populație 

De asemenea, în perioada supusă raportării au fost transmise 28 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 și recomandări pentru respectarea regulilor de distanțare și igienă.

În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția optimă la solicitările cetățenilor. Totodată, Centrul Operațional Național al IGSU va asigura monitorizarea dinamicii din teren, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru gestionarea cu eficiență a situațiilor de urgență înregistrate la nivel național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel