Week-end cu peripeții pentru turiști rătăciți în zona montană a județului Hunedoara

Foto arhivă: IJJ Hunedoara
Foto arhivă: IJJ Hunedoara

Jandarmii montani, dar și salvamontiștii, au intervenit în weekendul trecut pentru a ajuta mai mulți turiști care s-au rătăcit. 

Jandarmii montani hunedoreni au fost alături de salvamontiști și au acționat pentru căutarea a două persoane rătăcite. Aseară, în jurul orei 19:10 un apel 112 anunța că în Munții Retezat, traseul Pietrele- Galeșu, o femeie în vârstă de 67 de ani s-a pierdut de grupul din care făcea parte, au anunțat cei de la IJJ Hunedoara. 

În urma apelului a fost alertată echipa de intervenție montană din zona Hațeg care împreună cu efective ale Salvamont Hunedoara au început căutarea hunedorencei. După aproximativ o oră și jumătate persoana a fost găsită de către echipele formate din salvamontiști și jandarmi montani și a fost condusă în siguranță la autoturismul personal, fără a necesita îngrijiri medicale. 

Un alt apel, o altă persoană rătăcită 

La ora 21:14 un alt apel 112, de această dată în stațiunea Straja, a sesizat faptul că o persoană s-a rătăcit în zona Traseului Lupilor, unde a plecat cu bicicleta. În acest caz a fost alertată echipa de intervenție montană din zona Valea Jiului, care împreună cu efective din cadrul Salvamont au desfășurat activități de căutare. Bărbatul de 37 de ani din județul Timiș a fost interceptat de către echipajul Salvamont, operațiunea fiind încheiată cu succes în jurul orei 22.30. Persoana căutată nu a necesitat îngrijiri medicale. 

Și de această dată buna cooperare dintre jandarmii montani și salvamontiști a dus la îndeplinirea cu succes a misiunii comune, aceea de a intervenii și a acorda sprijin și ajutor persoanelor aflate în dificultate în zona montană. 

În acest context jandarmii le recomandă turiștilor: 

”- Informați-vă cu privire la condițiile climatice locale și  starea traseelor montane. Echipați-vă corespunzător și asigurați-vă că știți întotdeauna unde vă aflați!

- Reveniți la ultimul marcaj văzut dacă continuarea traseului devine nesigură, iar în cazul înrăutățirii vremii retrageți-vă la cea mai apropiată cabană sau adăpost.

- În situații de dificultate  sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții solicitați ajutorul prin apel la 112 și nu părăsiți zona pentru a nu îngreuna localizarea.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel