Weber afirmă că există șansa ca Nehammer să accepte România în Schengen: "Categoric, merită. Ceea ce avem este o problemă austriacă"

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Manfred Weber a afirmat că există posibilitatea ca Karl Nehammer să accepte într-un final intrarea deplină a României în Schengen.

 

Președintele Partidului Popular European, Manfred Weber, într-un interviu la Antena 3 CNN, a afirmat că există posibilitatea să-l convingem pe cancelarul austriac Karl Nehammer să ofere României votul pe care îl merită pentru intrarea în Schengen. 

Este posibil ca Nehammer să fie convins mâine pentru a da României votul pe care îl merită pentru intrarea în Schengen?

"Categoric. România merită. De asemenea și Bulgaria merită. Deci, din punctul de vedere al faptelor, lucrurile sunt foarte clare. Ceea ce avem este o problemă austriacă. Știți, în Austria, populiștii, PPE, și Partidul Socialist sunt împotriva extinderii Schengen. Deci toate partidele majore fac acest lucru. Avem o problemă internă austriacă. Și cu toții am lucrat din greu pentru a depăși acest lucru. Așa că îi invit pe toți prietenii socialiști să ne ajute, că toată lumea îi convinge pe austrieci să facă acum pașii necesari", a spus Manfred Weber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel