Washingtonul, îngrijorat din cauza acţiunilor „din ce în ce mai riscante” ale Chinei în Asia

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

SUA susține că acțiunile Chinei în Asia sunt  'din ce în ce mai riscante'.

În ultima perioadă au avut loc mai multe incidente între forţele armate americane şi chineze în strâmtoarea Taiwan şi în Marea Chinei de Sud, acțiuni despre care Ministerul american al Apărării a spus că sunt 'din ce în ce mai riscante', informează France Presse.

'Continuăm să fim îngrijoraţi în legătură cu activităţile din ce în ce mai riscante şi mai coercitive ale Armatei Populare de Eliberare în regiune, inclusiv în ultimele zile', a spus generalul de brigadă Pat Ryder. Acesta îl însoţeşte pe Lloyd Austin, secretarul american al apărării, la o conferinţă de securitate în Singapore.

Marina Americană susține că o navă chineză s-a deplasat în zigzag, sâmbătă, pe lângă unul dintre distrugătoarele sale care se află în strâmtoarea Taiwan.

China nu a făcut nicio referire la acest incident, însă a lansat acuzații către SUA şi Canada care ar provoca 'în mod intenţionat probleme în strâmtoarea Taiwan'.

SUA mai susține că o 'manevră agresivă nejustificată' a fost efectuată de către un pilot chinez, aflat la bordul unui avion de vânătoare, în apropierea unui avion american care survola Marea Chinei de Sud în 26 mai.

Beijingul a răspuns acestei acuzații și a transmis că avionul american a 'pătruns în mod deliberat' într-o zonă de antrenament a Chinei 'pentru a efectua operaţiuni de recunoaştere', potrivit Agerpres.

VEZI ȘI: Un înalt diplomat al SUA, vizită oficială în China pentru a discuta 'chestiuni cheie'. Un nou efort de calma disensiunile bilaterale 

Sub-secretarul american de stat pentru Asia de Sud-Est, Daniel Kritenbrink, va efectua o vizită oficială la Beijing în zilele următoare, a anunţat Departamentul de Stat de la Washington.  

Astfel, se face un nou efort în direcţia încălzirii relaţiilor dintre SUA şi China, relatează AFP. 

Daniel Kritenbrink 'va discuta chestiuni cheie în relaţiile' dintre Washington şi Beijing...

În cursul acestei vizite, Daniel Kritenbrink 'va discuta chestiuni cheie în relaţiile' dintre Washington şi Beijing şi va fi însoţit de o responsabilă a Casei Albe însărcinată cu relaţiile SUA cu China şi Taiwan. De asemenea, Daniel Kritenbrink se va deplasa în Noua Zeelandă. Întregul turneu regional se va desfășura în perioada 4-10 iunie. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel