Washingtonul doreşte să coopereze în continuare cu luptătorii kurzi împotriva SI

Statele Unite doresc să continue cooperarea cu combatanţii kurzi din Forţele Democratice Siriene (FDS) în lupta contra grupării Stat Islamic (SI), a afirmat marţi un responsabil cu rang înalt al Pentagonului, citat de AFP, relatează Agerpres.

"Vom vedea ce fel de sprijin putem continua să furnizăm FDS chiar dacă nu mai avem forţe în nordul Siriei", a declarat presei acest responsabil sub protecţia anonimatului.

În faţa operaţiunii militare turce din Siria, Statele Unite au anunţat retragerea celor 1.000 de militari americani desfăşuraţi încă în nord-estul ţării, dar au precizat că vor păstra garnizoana Al-Tanf, la frontiera dintre Iordania şi Siria, unde menţin în prezent circa 150 de soldaţi.

"Conservăm poziţia de la Al-Tanf care probabil ne va permite să ne continuăm această misiune în sud", a mai spus oficialul de la Pentagon.

"FDS au fost un partener important. Cred că au semnalat dorinţa lor de a continua lupta împotriva SI în Siria", a adăugat el. "Cred că vor exista discuţii în legătură cu modalitatea în care îi putem ajuta să continue lupta în Siria", a ţinut să adauge responsabilul.

Întrebat despre încrederea erodată a combatanţilor kurzi faţă de Statele Unite, care i-au abandonat recent în faţa Turciei care le doreşte moartea, acest înalt responsabil a fost de părere că legăturile cu armata americană rămân suficient de puternice pentru a continua cooperarea.

"Vom continua să discutăm la un nivel foarte înalt şi ei au relaţii foarte puternice cu militarii americani", a subliniat el. "Cred că vom putea păstra această relaţie", a adăugat reprezentantul Pentagonului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel