Urmărește emisiunea live


Washingtonul acuză Damascul de un nou atac chimic

Statele Unite au afirmat joi că deţin confirmarea unui atac chimic comis de regimul sirian pe 19 mai la Idlib, ultimul bastion jihadist din nord-vestul ţării, şi au promis să riposteze, potrivit AFP. 

'Statele Unite au ajuns la concluzia că regimul Bashar Al-Assad a utilizat clor ca armă chimică' în campania sa de recucerire a Idlib, a declarat secretarul de stat american, Mike Pompeo, jurnaliştilor în marja Adunării Generale a Naţiunilor Unite la New York. Acest atac 'nu va rămâne fără răspuns', a adăugat el, fără alte precizări, în timp ce conflictul sirian a făcut din 2011 peste 370.000 de morţi.

În cursul unei întâlniri cu presa, reprezentantul special al SUA pentru Siria, Jim Jeffrey, a făcut cunoscut că atacul s-a soldat cu patru răniţi. Chiar fără decese, a fost primul atac chimic după un an, iar Statele Unite intenţionează să trimită un mesaj puternic de teama unor noi raiduri, a subliniat el. 'Ne exprimăm temerea că regimul, ale cărui forţe de infanterie sunt foarte slabe, va încerca să utilizeze din nou arme chimice pentru a compensa incapacitatea sa de a cuceri teren', a spus diplomatul american. În ultimii ani, preşedintele american, Donald Trump, a ripostat deja cu lovituri contra regimului sirian, potrivit AFP, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel