Washington Post: Castelul lui Dracula este de vânzare

Foto: www.theygetaround.com
Foto: www.theygetaround.com

Cotidianul american Washington Post scrie că faimosul Castel Bran este practic "de vânzare". Cu două zile în urmă, The Telegraph a publicat un articol potrivit căruia "Castelul lui Dracula" a fost scos la vânzare de proprietarii săi, Dominic, Maria Magdalena şi Elizabeth de Habsburg. Avocatul familiei Hasburg, Corin Trandafir, a dezmințit, marți, pentru Mediafax, informația prezentată de ziarul britanic.

Prestigioasa publicație americană nu dezvoltă subiectul vânzării Castelului, ci doar menționează tranzacția în paragrafele inițiale, restul articolului reprezentând o succintă monografie a construcției care datează din secolul 13.

Washington Post nu precizează o sursă proprie a informației, dar dă un link către un articol din Daily Mail.

The Telegraph a scris luni că vânzarea Castelului nu va fi o tranzacţie imobiliară tradiţională, clasică, întrucât reprezentanţii firmei imobiliare nu au pus semnul "De vânzare" în faţa castelului, iar proprietarii acestuia preferă să acţioneze cu discreţie şi să analizeze ofertele primite înainte de a alege ei înşişi cumpărătorul pe care îl consideră cel mai potrivit.

"Dacă cineva ne va face o ofertă rezonabilă, vom cerceta cine sunt ei, ce ne propun ei şi vom analiza cu seriozitate propunerea", a declarat Mark Meyer, de la firma de avocatură Herzfeld and Rubin. Această casă de avocatură cu sediul la New York se va ocupa de vânzarea Castelului Bran, relatează The Telegraph.

"Articolul este o compilaţie întocmită pe baza unor informaţii apărute pe internet cu ani în urmă. Castelul nu este de vânzare", a declarat pentru Mediafax avocatul Corin Trandafir.

El a precizat că, în cazul în care cândva s-ar pune problema scoaterii la vânzare a Castelului Bran, va fi respectat "dreptul de preemţiune" al statului român.

"În cazul în care cândva s-ar pune problema, oricum trebuie respectat dreptul de preemţiune al statului. Dar, repet, castelul nu este de vânzare", a mai spus avocatul Corin Trandafir.

Actualii proprietari administrează castelul şi, potrivit publicaţiei britanice, o fac destul de bine. În fiecare an, aproximativ 560.000 de persoane plătesc aproximativ 5 euro pentru a vizita această fortăreaţă. Problema este că cei trei proprietari au trecut deja de vârsta de 70 de ani şi nu mai au nici timpul, nici energia necesară pentru a se ocupa de administrarea şi modernizarea Castelului Bran.

"Arhiducele Dominic şi surorile sale ţin foarte mult la castel, iar acesta se află acum într-o formă mult mai bună decât atunci când era administrat de guvern", a declarat Mark Meyer. "Scopul este de a duce întregul complex la un nou nivel, de a redirecţiona drumul şi de a face din Bran o destinaţie de vacanţă, acel fel de loc în care oamenii pot să stea pentru două sau trei zile", a adăugat Meyer.

"Există suficient teren în jur pentru a construi şi un mic hotel. Acum instalăm un ascensor din sticlă, care îi va duce pe turişti până la un tunel săpat în munte, unde vor vedea un spectacol de lumini despre Dracula şi despre întreaga istorie a locului", a mai spus acesta.

"De aceea, ne-ar plăcea ca oricine va cumpăra castelul să continue să îl utilizeze ca pe o destinaţie turistică. Acesta nu este doar un monument naţional, este cea mai mare şi cea mai semnificativă atracţie din România", a adăugat Mark Meyer.

Castelul Bran este unul dintre cele mai importante puncte turistice din România, în special datorită unei cărți inspirate de construcția din Transilvania, "Dracula", a scriitorului irlandez Bram Stoker.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel