Warren Buffet merge împotriva curentului. Ce achiziții a făcut magnatul

Sursă foto: wallpaperaccess.com
Sursă foto: wallpaperaccess.com

Warren Buffet, cunoscutul magnat și investitor, merge împotriva curentului, cumpărând active într-o perioadă în care acestea sunt vândute de majoritatea. 

De ani de zile, investitorul miliardar Warren Buffett a stat pe un munte de bani. Dar, cu acțiunile care au ajuns la niveluri record, Buffet rareori a găsit oferte care i-au atras atenția. Acum, când mulți alți investitori vând, investitorul merge la cumpărături.

Berkshire Hathaway de la Buffett tocmai a dezvăluit că a cumpărat aproape 121 de milioane de acțiuni de la HP în valoare de aproximativ 4,2 miliarde de dolari, oferindu-i lui Buffett un pachet de peste 11% din compania de tehnologie. Acțiunile HP (HPQ) au crescut cu 14% la tranzacționare, față de valoare pe care o aveau pe piață joi. 

Tranzacția este cea mai recentă dintr-un șir de achiziții mari pe care Buffett le-a făcut în ultima lună. În martie, Berkshire și-a majorat pachetul de acțiuni de la Occidental Petroleum (OXY) și a anunțat un acord pentru a cumpăra Alleghany Corporation, un asigurător, pentru 11,6 miliarde de dolari.

”Puține lucruri care ne entuziasmează”

Cu toate acestea, Buffett, cunoscut pentru afinitatea sa pentru chilipiruri, s-a plâns că nu găsește oportunități bune de investiție pentru compania Berkshire Hathaway.

„Găsim puține lucruri care ne entuziasmează”, a scris el într-o scrisoare către acționari în februarie.

Buffet s-a ferit să facă afaceri în timpul redresării economice de după coronavirus. Anul trecut, costurile scăzute ale împrumuturilor au contribuit la împingerea fuziunilor și achizițiilor la un nivel maxim. Dar acum, având în vedere războiul din Ucraina și îngrijorările cu privire la cât de repede Rezerva Federală își va retrage sprijinul pentru economia care se sprijină pe acțiuni și pe încheierea de tranzacții, investitorul pare să fie mai înclinat să cheltuiască sume generoase. 

Anul trecut, acțiunile Berkshire Hathaway au crescut în continuare cu aproape 30%, în timp ce S&P 500 a urcat cu 27%. Anul acesta, Berkshire arată și mai bine. Stocul său a crescut cu 15%, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 6% până în prezent.

Te-ar mai putea interesa și: Şase români, în topul Forbes al miliardarilor lumii. Pe ce locuri se află

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel