Şase români, în topul Forbes al miliardarilor lumii. Pe ce locuri se află

Fotografie creată de MayoFi, de la Pexels
Fotografie creată de MayoFi, de la Pexels

Forbes a publicat clasamentul bogaţilor lumii pentru anul 2022, iar pe listă şi-au făcut loc şi şase miliardari români. 

Cel mai bogat român, Daniel Dines , în vârstă de 50 de ani, fondatorul companiei de automatizări UIPath, listată la Bursa din New York, ocupă locul 1.053 în top, cu o avere estimată la 2,9 miliarde dolari.

Mult mai jos, pe locul 1.818, se află Ion Ţiriac (82 de ani), cu avere de 1,6 miliarde dolari, din afaceri imobiliare, retail auto şi servicii financiare. El împarte locul 1.818 cu alţi doi români, cu averi făcute în sectorul IT, scrie Adevărul.

Ion Stoica (57 de ani) şi Matei Zaharia (36 de ani), cofondatorii companiei Databricks, care au şi ei averi de 1,6 miliarde dolari. Compania de software Databricks, în care au investit şi giganţi ca Microsoft şi Amazon, a fost evaluată în august 2021 la 38 miliarde de dolari.

Ceilalţi doi miliardari români din top sunt fraţii Pavăl, fondatorii retailerului Dedeman, dar averile lor diferă. Dragoş Pavăl (55 de ani), ocupă locul 1.929, cu 1,5 miliarde dolari, iar Adrian Pavăl (53 de ani), este în ultima sută de miliardari din top, pe locul 2.578, cu 1 miliard de dolari.

Cine este cel mai bogat om din lume 

Primul în topul Forbes este Elon Musk, cu o avere de 219 miliarde de dolari. El este urmat de Jeff Bezos, cu o avere de 171 miliarde de dolari, şi de Bernard Arnault, cu 158 milioane de dolari. Bill Gates nu mai este în top 3, dar a rămas în top 10. Cele 129 de miliarde de dolari din conturi îi asigură locul 4 în topul Forbes. 

Gala Forbes Woman: MS Margareta - cea mai importantă personalitate feminină din România

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a primit, miercuri, titlul de "cea mai importantă personalitate feminină din România", la cea de-a unsprezecea ediţie a Galei Forbes Woman.

Titlul a fost acordat în afara concursului, informează Casa Regală, într-o postare pe Facebook. Cu această ocazie, Majestatea Sa Margareta a transmis un mesaj participanţilor la gală. Organizată de revista Forbes România, Gala Forbes Woman încurajează personalităţile feminine cele mai valoroase din diverse domenii, pentru a servi drept model în întreaga societate românească. Gala le sărbătoreşte şi premiază pe cele mai puternice şi mai influente femei din România, fie că ele activează în business, politică, filantropie, relaţii publice, educaţie sau sport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel