Vulpescu: Ilie Balaci nu a murit

Fostul ministru al Culturii Ionuț Vulpescu scrie un mesaj emoționant despre Ilie Balaci. 

”Ilie Balaci nu a murit, pentru că posteritatea lui se bazează pe emoție, amintire, stare de grație. Legenda lui Balaci s-a plămădit din rezistență, valoare și nenoroc. El a vorbit lumii despre frumusețea fotbalului transmis din gură în gură, de la suflet la suflet. I-a făcut pe oameni să aibă amintiri. Ne-a obligat să "punem ceva în ramă". Un gol, o pasă, un dribling. O fotografie, un eveniment, o poveste.

Prin Balaci, ne întoarcem la părinți. N-o să uit niciodată cum m-a luat tata de mână și am mers la un meci, Craiova-CS Târgoviște, în 1982. "Azi mergem să îl vezi pe Balaci". Aveam șase ani atunci, azi tata nu mai e, nici Balaci nu mai e, aș vrea să se termine o dată anul ăsta teribil, dar acea zi va rămâne mereu ca una din cele mai frumoase zile din viața mea. Când am văzut "splendoare în iarbă". Și sper ca într-o zi, printr-o minune, să pot transmite și eu mai departe povestea unică a lui Balaci și a "Campioanei unei mari iubiri".

Spunea odată: "un atacant adevărat nu se întoarce niciodată cu spatele la poartă". Cât trăim, trebuie să atacăm, să nu ne fie frică și să nu ne întoarcem niciodată cu spatele la viață.

Azi-noapte am fost la Craiova să aprind o lumânare la catafalcul acestui erou al unei lumi în alb și negru care de multe ori a fost ingrată cu el. Pentru că recunoștința e floare rară. Am oprit să iau flori. "De la mine lua Ilie flori atunci când venea la Craiova", mi-a spus, cu lacrimi în ochi, florarul. Toate florile din oraș l-au acoperit în ultimele două zile pe Balaci, mai ales din partea suporterilor și oamenilor simpli, care au înțeles cel mai bine cuvintele lui: "Craiova va muri odată cu mine".

Drum bun, Ilie Balaci! Fiii "copilăriei maxima" nu te vor uita niciodată.” a scris Ionuț Vulpescu pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel