Vulpea agresivă care a atacat 9 oameni în apropierea Capitoliului din Washington era turbată. A muşcat și un congresman

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Vulpea care a provocat emoţie la Capitoliul SUA, a atacat mai mulţi trecători şi chiar a muşcat un congresman înainte de a fi eutanasiată, avea rabie, au anunţat miercuri autorităţile sanitare de la Washington, notează AFP.

Vulpea agresivă a fost prinsă marţi la sfârşitul după-amiezii în spaţiile verzi din vecinătatea Congresului american, după ce a muşcat nouă persoane.

Au 'eutanasiat cu grijă' vulpea

Autorităţile sanitare din capitala Statelor Unite au declarat miercuri că au 'eutanasiat cu grijă' vulpea, o femelă adultă, pentru a fi efectuate teste de depistare a rabiei. Câteva ore mai târziu, acestea au anunţat că animalul a fost 'testat pozitiv la virusul rabiei'.

Autorităţile sanitare 'contactează toate persoanele care au fost muşcate de vulpe'

Autorităţile sanitare 'contactează toate persoanele care au fost muşcate de vulpe'. Prezenţa acestui animal, la câţiva paşi de templul democraţiei americane, a fost întâmpinată cu mult umor pe reţelele sociale, în special cu un cont pe Twitter pretins al vulpii.

'Dispărută, dar nu uitată'

'Dispărută, dar nu uitată', a scris pe Twitter contul CapitolFox după anunţul morţii animalului, notează Agerpres.

Amintim faptul că mai multe persoane au fost "atacate sau muşcate" de o vulpe în proximitatea templului democraţiei americane, potrivit unor relatări trimise Poliţiei Capitoliului din Washington.

"În această dimineaţă, Poliţia Capitoliului a primit un apel telefonic referitor la o vulpe care se apropia de angajaţii" care lucrează în clădirea Congresului Statelor Unite, în care se află Senatul şi Camera Reprezentanţilor.

"Această vulpe ar putea avea o vizuină" în spaţiile verzi care înconjoară diversele clădiri ale Capitoliului, au explicat poliţiştii americani.

"Vulpile sunt animale sălbatice care sunt foarte protectoare faţă de vizuina lor şi teritoriul lor"

"Vulpile sunt animale sălbatice care sunt foarte protectoare faţă de vizuina lor şi teritoriul lor. Vă rugăm să nu vă apropiaţi de ele", a cerut Poliţia Capitoliului, adresându-se vizitatorilor din capitala federală americană.

Prezenţa vulpilor în Washington şi în alte oraşe americane nu reprezintă un fapt neobişnuit, însă aceste animale evită în general contactul cu oamenii, potrivit autorităţilor de mediu locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel