Vulcanul Etna din Sicilia erupe din nou

După șapte luni de la ultima erupție, vulcanul Etna s-a trezit la viață vineri noapte. Exploziile și norul de cenușă au dus la închiderea a două aeroporturi.

Vulcanul Etna a erupt din nou, vineri noapte, când au avut loc explozii şi a început să curgă lavă din unul dintre craterele situate în zona sud-estică a muntelui.


Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) din Italia a subliniat că vulcanul se află într-un proces de „aruncare activă" a lavei incandescente şi a cenuşii.
Erupţia a început joi şi, cu toate că a scăzut uşor în intensitate, continuă să ridice probleme de securitate pentru toţi cei care doresc să urce pe coastele vulcanului, care are o înălţime de 3.295 de metri.


Potrivit Institutului Italian de Geofizică şi Vulcanologie (INGV), activitatea cea mai intensă s-a înregistrat la miezul nopţii, când a fost necesară închiderea celor două aeroporturi din Catania, din cauza cenuşii vulcanice aruncată în atmosferă. Aeroporturile au fost redeschise parţial sâmbătă dimineaţa.

Etna este cel mai important vulcan activ din Europa. Ultima erupţie mare a vulcanului datează din iarna 2008/2009.

Vezi și: Muntele Etna alunecă în mare 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel