Urmărește emisiunea live


Vucic-Putin, mesaj de susținere la alegeri

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic, aflat în vizită pentru prima dată la Moscova de la începutul mandatului său, în mai, şi-a exprimat speranţa că Vladimir Putin va fi reales la conducerea Rusiei, relatează marţi AFP.

'Serbia acordă o mare importanţă mâinii prieteneşti pe care ne-a întins-o preşedintele Putin şi îi doreşte acestuia succes în alegerile' prezidenţiale din martie 2018, a declarat Vucic, în limba rusă, la încheierea unei întrevederi cu Vladimir Putin, în cursul unei conferinţe de presă la Kremlin.

'Datorită sprijinului şi cadourilor pe care ni le-a trimis preşedintele Putin, am putut să ne păstrăm statutul de putere neutră din punct de vedere militar', a adăugat preşedintele sârb, fără a preciza natura acestor 'cadouri'.

Preşedintele sârb nu a oferit detalii cu privire la cele 'şase elicoptere, sistemele antiaeriene' pe care a anunţat că doreşte să le cumpere de la industria militară rusă 'pentru a-şi proteja ţara', într-un interviu apărut marţi dimineaţă în cotidianul Rossiiskaia Gazeta.

'Numai datorită Rusiei Serbia poate lupta încă pentru Kosovo', această fostă provincie sârbă a cărei independenţă nu este recunoscută de Moscova sau Belgrad, a declarat preşedintele sârb care l-a invitat anul viitor în Serbia pe Vladimir Putin.

Serbia, un aliat istoric al Rusiei, 'nu va adopta niciodată sancţiuni împotriva Rusiei', a promisVucic, a cărui ţară doreşte să adere la UE.

Bruxelles-ul, care a impus o serie de sancţiuni Moscovei în urma anexării în 2014 a Peninsulei Crimeea de către Rusia şi pentru rolul acesteia în conflictul din estul Ucrainei, a cerut Serbiei să armonizeze 'gradual' poziţia sa faţă de Rusia cu cea a UE.

La rândul său, Vladimir Putin a salutat 'dialogul politic intens' între Moscova şi Belgrad, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel