Vremea se schimbă radical în toată țara. Răcire accentuată

furtuna
furtuna

Începând de astăzi, vremea se răcește în toată țara, mai ales în centru, nord și vest. 

VREMEA în țară

Prognoza meteo LUNI

Dacă săptămâna trecută vorbeam de temperaturi cu 10 grade Celsius mai mari decât este normal în această perioadă, de această dată meteorologii avertizează că până la sfârșitul săptămânii, valorii termice vor scădea atât de mult, încât vor fi mai mici decât normalul perioadei. 

Astăzi, în nord, centru și vest va avea loc o scădere accentuată a temperaturilor. Aici cerul va fi parțial noros.

În restul țării, vremea va continua să fie mai caldă decât în mod normal, cerul va fi senin, iar vântul va avea intensificări doar pe creste. 

Vor fi maxime cuprinse între 20 de grade în Crișana și Maramureș și chiar 33 de grade în Muntenia, sudul Moldovei și vestul Dobrogei.

Prognoza meteo MARȚI

Marți, în nordul și nord-estul țării, precum și-n zonele montane și submontane, vor fi averse și descărcări electrice, valorile termice vor scădea, dar vor fi în normalul perioadei. În restul țării, vremea va fi frumoasă. Temperaturile maxime vor fi de aproximativ 20 de grade în Transilvania și nordul Moldovei și de 30 de grade, chiar 32-33 în Muntenia. 

Prognoza meteo MIERCURI

Miercuri vremea va fi în general instabilă. Mai ales după-amiaza, cerul va avea înnorări temporar accentuate și, în majoritatea zonelor, vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiții de grindină, iar cantitățile de apă vor fi local mai însemnate, cu probabilitate mai mare în jumătatea estică a țării. Temperaturile maxime, în scădere față de marţi în vestul și nord-vestul teritoriului, se vor încadra între 19 grade în Dealurile de Vest și 30 de grade în Bărăgan și Podișul Dobrogei. În regiunile intracarpatice, vremea se va răci astfel că maximele se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade din an.  În sud, soarele predomină. Şi aici se mai răceşte dar maximele tot trec de mediile climatologice: 29 de grade la Drobeta Turnu Severin şi Craiova, 31 la Ploiesti şi Buzău si 32 la Giurgiu si Călărași.

[citeste si]

Şi în Dobrogea vremea este însorită, 31 de grade la amiază în Tulcea și 27 la Constanța, valorice caracterizează o vreme caldă pentru aceasta dată. În Moldova, vremea este în general frumoasă dar şi aici maximele mai scad în special in partea de nord a regiunii: 23 de grade la Suceava, 28 la Iași, 29 în Bacău și 31 la Focșani și Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel