Ploi și temperaturi de zero grade. Prognoza meteo pe regiuni

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

Banat

În prima săptămână şi din nou spre sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic va fi uşor mai ridicat decât cel normal pentru sfârşitul lunii aprilie şi prima decadă a lunii mai. Astfel, până pe 3 mai, vor fi zilnic maxime medii diurne de 21...22 de grade şi nocturne de 9...10 grade. După o răcire pe parcursul zilelor de 4 şi 5 mai, când media maximelor termice va ajunge la 13...15 grade, iar cea a minimelor la 5...6 grade, vremea se va încălzi treptat, urmând ca pe 11 mai să se revină la o medie a temperaturilor maxime de 22 de grade, respectiv la o medie a temperaturilor minime de 9 grade. Vor fi ploi pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar probabilitatea pentru cantităţi de apă mai însemnate va fi mai ridicată în jurul datei de 4 mai.

Crișana

Între 28 aprilie şi 3 mai, mediile temperaturilor diurne se vor situa în jurul valorii de 22 de grade, iar media nocturnă a temperaturii minime va fi de 8…10 grade. Pe parcursul zilelor de 4 şi 5 mai vremea se va răci, media maximelor termice va ajunge la 12…14 grade, iar cea a minimelor la 4…5 grade. Apoi valorile de temperatură vor creşte, uşor şi treptat, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, când se va reveni la normalul termic al perioadei, respectiv o medie a maximelor de 21 de grade şi o medie a minimelor de 8 grade. 

Probabilitatea de ploaie se va menţine ridicată în fiecare zi, iar în jurul datei de 4 mai sunt posibile, la nivel local, cantităţi de apă mai importante.

Transilvania

Prima săptămână şi ultimele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de un regim termic uşor mai ridicat decât cel normal pentru sfârşitul lunii aprilie şi prima decadă a lunii mai, cu o medie a maximelor situată între 19 şi 21 de grade şi o medie a minimelor de 5…6 grade. Perioada 4-10 mai va fi mai răcoroasă, îndeosebi în zilele de 5 şi 6 mai, când media maximelor va scădea spre 13…14 grade, iar cea a minimelor va fi de aproximativ 5 grade. 

Probabilitatea de ploi va fi ridicată pe tot parcursul perioadei de prognoză, iar între 4 şi 6 mai sunt posibile şi cantităţi de apă mai însemnate.

Maramureș

Până pe data de 2 mai, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, cu temperaturi maxime, în medie, de 21...22 de grade şi minime în jurul a 7 grade Celsius. Între 3 şi 6 mai se va produce o răcire a vremii, astfel încât media termică diurnă va scădea spre 13...14 grade şi cea nocturnă va fi de 4...5 grade. Ulterior, valorile de temperatură vor creşte uşor şi treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, când se vor situa uşor peste normele climatologice ale perioadei, media maximelor atingând 21 de grade, iar cea a minimelor nocturne, 6...7 grade. Vor fi ploi slabe aproape în fiecare zi, fiind posibil ca, în jurul datei de 4 mai, să se cumuleze cantităţi de apă mai importante.

Moldova

În prima săptămână, pe fondul creşterii mediei temperaturilor nocturne de la 6 la 10 grade şi cu medii ale maximelor diurne de 21...23 de grade, vremea va fi caldă pentru acestă perioadă. Pe 5 şi 6 mai, va avea loc o scădere a mediei maximelor spre 14....15 grade, iar cea a temperaturilor minime va scădea din nou spre aproximativ 6 grade, vremea devenind răcoroasă. Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua saptămâni, se estimează o încălzire uşoară şi treptată, astfel încât, pe data de 11 mai, media maximelor va fi de 19…20 de grade, iar cea a minimelor, în jur de 8 grade. 

Ploile, în general slabe cantitativ, pot fi prezente la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 4 – 7 mai.

Dobrogea

În condiţiile creşterii treptate a valorilor termice, la sfârşitul primei săptămâni vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod obişnuit, cu maxime diurne în jurul unei medii de 21 grade şi minime nocturne, în medie, de 11...13 grade. În primele zile ale celei de-a doua săptămâni se va resimţi o răcire de 2...3 grade, însă, ulterior, valorile de temperatură vor fi în creştere uşoară şi treptată mai ales la valorile maxime diurne, care vor ajunge pe 11 mai la o medie de 20 de grade, în timp ce minimele vor fi, în medie, de aproximativ 11 grade. 

Ploi slabe și în general de scurtă durată, se vor semnala cu o probabilitate mai mare pe 30 aprilie și, din nou, după data de 4 mai.

Muntenia

În prima săptămână, pe fondul creşterii mediei temperaturilor minime nocturne de la 7 la 11 grade şi cu medii ale temperaturilor diurne ce vor atinge 23 de grade, vremea va deveni caldă pentru acestă perioadă. Regimul termic va marca însă o scădere pe 5 și 6 mai, când media maximelor nu va mai depăși 15....16 grade, iar valorile nocturne vor fi, din nou, uşor mai mici decât în mod normal, cu o valoare medie de 7…8 grade Celsius. Apoi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, se estimează o încălzire uşoară şi treptată a vremii, astfel încât media maximelor va ajunge la 21…22 de grade. 

Probabilitatea de apariţie a ploilor slabe va fi mai ridicată pe 30 aprilie și 1 mai, iar între 4 și 6 mai aria precipitațiilor va fi mai extinsă, iar cantităţile de apă pot fi în general moderate.

Oltenia

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, regimul termic va fi uşor mai ridicat decât în mod obişnuit. Astfel, temperaturile maxime vor creşte de la o medie de 19 grade pe 28 aprilie la 22 de grade pe 3 mai, iar media temperaturilor minime va fi de 9...10 grade. În primele două zile ale celei de-a doua săptămâni se va resimţi o răcire de 3...4 grade, însă, ulterior, valorile de temperatură vor fi în creştere uşoară şi treptată, mai ales la valorile maxime, care vor ajunge la o medie de 21 de grade Celsius în ultima zi a intervalului de prognoză. 

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi zilnic ridicată, iar în intervalul 4 - 6 mai cantităţile de apă pot fi local mai însemnate.

La munte

Până pe 4 mai, regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru începutul lunii mai, cu o medie a maximelor de 12…13 grade şi a minimelor de 3…5 grade. Apoi vremea se va răci, astfel încât pe 5 - 6 mai se va ajunge la o medie a temperaturilor diurne de 7 grade şi minimele nocturne vor scădea spre o medie de aproximativ 0 grade. Însă între 7 şi 11 mai vremea se va încălzi, media maximelor va reveni la 12 grade Celsius, iar cea a temperaturilor minime va fi de 2…3 grade. 

Probabilitatea de precipitații se va menţine permanent ridicată, iar cantități mai însemnate se pot cumula în jurul datei de 4 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel