Vremea la extreme. Pagube URIAȘE, făcute de vijelii

În judeţul Dolj, din cauza ploii abundente şi a vijeliei, peste 2.600 de locuinţe au rămas fără energie electrică, iar mai mulţi copaci au căzut, fiind avariate câteva autoturisme parcate. 

Potrivit datelor furnizate luni de ISU Dolj, în zona centrală a Craiovei, pe străzile Ion Maiorescu şi Vasile Conta, doi copaci au fost rupţi de vânt, fiind avariate patru autoturisme. 

De asemenea, 2.682 de gospodării din Craiova, Melineşti, Filiaşi, Basarabi, Maglavit erau luni fără energie electrică. 

Detaşamente ale ISU Dolj au intervenit cu motopompe pentru scoaterea apei din mai multe zone inundate din municipiul Craiova.

Prefectul judeţului Giurgiu, Lavinia Crişu, a declarat luni, că de la intrarea în vigoare a codului portocaliu pentru ploi, pentru zilele de 3 şi 4 iulie, cel mai mult a plouat în localităţile din sudul regiunii, aici fiind semnalate şi întreruperi de energie electrică, iar în noaptea ce urmează este anunţat cod portocaliu de inundaţii pe râul Argeş. 

'De azi noapte de când a început să plouă în judeţul Giurgiu, cel mai mult a plouat în localităţile din sudul judeţului, tot aici, au fost înregistrate întreruperi punctuale de energie electrică, dar nu au fost localităţi întregi fără energie', a spus prefectul. 

Potrivit Serviciului de Gospodărire a Apelor Giurgiu media precipitaţiilor în judeţ înregistrată până luni după-amiază a fost cuprinsă între 11 şi 32,4 litri pe metru pătrat, cele mai mari cantităţi de apă din ploi fiind înregistrate în localitatea Slobozia - 35 de litri pe metru pătrat şi la Giurgiu - 32 de litri pe metru pătrat. Totodată, la Slobozia, în municipiul Giurgiu şi în zona comunei Frăteşti a fost înregistrată şi grindină. 

Potrivit Prefecturii Giurgiu, judeţul se află până marţi, 4 iulie, la ora 10.00, sub cod portocaliu de ploi, iar din noaptea de luni spre marţi până în dimineaţa zilei de marţi este anunţat cod portocaliu de inundaţii pe râul Argeş. 

Conform autorităţilor locale, în continuare sunt arbori căzuţi pe carosabil pe DJ 504 în zona localităţilor Vieru şi Gogoşari, ambele sensuri de mers fiind blocate, iar în municipiul Giurgiu sunt case inundate, doi arbori căzuţi peste două locuinţe şi un stâlp prăbuşit pe strada Tineretului, situaţii la care intervin echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. 

În judeţul Giurgiu, plouă începând din noaptea de duminică spre luni şi este vijelie, mai ales în sudul regiunii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel