Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Vremea în ţară, weekend, prognoză, val de frig

Avertizare meteo de vânt puternic lapoviță și ninsoare în perioada 27-30 octombrie
Avertizare meteo de vânt puternic lapoviță și ninsoare în perioada 27-30 octombrie

În perioada 27-30 octombrie, ploile vor acoperi arii extinse, însă doar local vor fi importante cantitativ, conform prognozei meteo dată publicității de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ANM avertizează că, din noaptea de vineri spre sâmbătă (27/28 octombrie) și până duminică dimineața (29 octombrie), vântul va avea intensificări temporare în special în sud-vestul și centrul țării, cu viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h. La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1.600 m, rafalele vor depăși 65-70 km/h, iar pe creste 80-90 km/h. Trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.


În zilele de duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie) intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, iar la munte va sufla tare. În zona montană va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă consistent. Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

VREMEA ÎN ŢARĂ
Prognoza meteo de weekend în toate zonele țării


LA MUNTE
Vremea se va răci ușor și treptat, astfel încât, în intervalul 27 – 29 octombrie, media temperaturilor maxime va fi de 6....8 grade, apropiată de valoarea climatologic normală pentru final de octombrie. Temperaturile nocturne vor marca o scădere și se vor încadra, în medie, între 2 și 0 grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi relativ ridicată în perioada 27 – 31 octombrie, când se vor înregistra cantități de apă însemnate.


BANAT
În primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, astfel încât media regională a temperaturilor diurne va fi de aproximativ 13 grade. În intervalul 27 - 31 octombrie, variabilitatea termică se va manifesta de la o zi la alta, concretizându-se prin medii diurne situate între 12 și 18 grade și nocturne între 3 și 7 grade. Iar în ultima parte a intervalului de prognoză regimul temperaturii aerului se va menține relativ constant în jurul mediilor anuale ale perioadei, respectiv 14....16 grade ziua și 4...6 grade noaptea.
Va ploua moderat cantitativ în primele două zile ale intervalului, iar apoi probabilitatea de ploaie va fi mai mare după 27 octombrie, însă ploile se vor semnala pe arii mai extinse pe 29 și 30 octombrie.


CRIŞANA
În intervalul 28 - 31 octombrie vor fi alternanțe termice de la o zi la alta, maximele diurne urmând a se situa între 10 și 14 grade. Temperaturile nocturne vor fi în scădere de la 10 grade la începutul intervalului, apoi vor avea o evoluție oscilantă în cadrul unui ecart de la 3 la 7 grade. În prima săptămână din noiembrie valorile termice se vor menține relativ constant în jurul mediilor multianuale ale perioadei, cu aproximativ 12...14 grade ziua și 4...6 grade noaptea.
Vor fi ploi pe arii extinse și izolat mai importante cantitativ la începutul intervalului și, din nou, în jurul datei de 29 octombrie. Dar probabilitatea pentru ploi locale va fi ridicată pe tot parcursul intervalului 27 octombrie - 5 noiembrie.

TRANSILVANIA
Regimul termic va avea o evoluție oscilantă, concretizată prin variații de temperatură pe intervale scurte de timp, atât la valorile maxime diurne, care se vor situa, în ansamblu, între 8 și 14 grade, cât și la cele nocturne, cuprinse, în medie, între 2 și 7 grade. În primele zile ale lunii noiembrie temperatura aerului se va menține în jurul normelor perioadei, cu o medie a maximelor de aproximativ 12 grade și a minimelor de 1...2 grade.
Vor fi ploi aproape zilnic după 27 octombrie până la finalul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai restrânse și doar pe 29 - 30 octombrie pot fi mai importante cantitativ.

MARAMUREŞ
În prima săptămână a intervalui de prognoză și la începutul celei de a doua săptămâni, valorile termice vor avea variații pe intervale relativ scurte de timp și se vor situa, în medie regională, între 9 și 13 grade ziua și între 4 și 8 grade noaptea. După data de 1 noiembrie, regimul termic se va menține relativ constant, iar temperaturile vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei, astfel încât se va consemna o medie a temperaturilor maxime de 10...12 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi cuprinse între 2 și 4 grade.
Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii extinse între 27 și 30 noiembrie.

MOLDOVA
Vremea se va răci din nou în data de 28 octombrie, când mediile maximelor vor coborî spre 12 grade, apoi o încălzire ușoară, va determina înregistrarea unor medii de 13...14 grade în data de 30 octombrie. În perioada 31 octombrie – 05 noiembrie nu vor fi variații importante de la o zi la alta, urmând ca mediile diurne să crească de la 11...12 grade în primele zile spre valori în jurul a 13 grade până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză.
În data de 29 octombrie media minimelor va scădea din nou spre 4 grade, apoi va crește din nou spre 6 grade în data de 30 octombrie, pentru ca în perioada cuprinsă între 31 octombrie și 5 noiembrie temperaturile minime să crească ușor până spre sfârșitul intervalului de la valori medii în jur de 3 grade spre medii de 5...6 grade.
Probabilitatea de apariția a ploilor va fi ridicată în intervalul 27 -31 octombrie și din nou în 03 și 04 noiembrie.

DOBROGEA
Vremea se va răci, semnificativ chiar la mijlocul primei săptămâni, astfel că mediile maximelor vor coborî de la valori în jur de 17 grade în data de 27 octombire spre 10 grade în data de 28 octombrie. Mediile diurne vor crește din nou spre 16-17 grade în data de 27 octombrie, apoi vor scădea spre 14 grade în 28 octombrie.
În zilele de 29 și 30 o încălzire ușoară va conduce la înregistrarea unor medii maxime de 16...17 grade, pentru ca ulterior acestea să scadă din nou, de această dată spre valori de 12...13 grade în data de 01 noiembrie. În intervalul 02-05 noiembrie variațiiele temperaturilor medii diurne nu vor fi semnificative de la o zi la alta urmând astfel a se situa între 14 și 15 grade.
În intervalul 27- 30 octombrie variațiile temperaturilor medii minime vor fi în general nesemnificative acestea situându-se între 8 și 10 grade, exceptând ziua de 29 octombrie când media minimă va fi de 7 grade. Perioada imediat următoare va fi caracterizată la început de o scădere a mediilor minimelor de la valori în jur de grade 7...8 grade spre 5...6 grade în 01 noiembrie, urmată de o încălzire spre 8...9 grade în zilele de 03, 04 și 05 noiembrie.
Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în intervalul 30 și 31 octombrie.

MUNTENIA
Maximele vor crește din nou spre o medie de 18 grade în data de 27 octombrie, apoi iar vor scădea spre valori medii de 15...16 grade în intervalul 28- 30 octombrie. În zilele de 31 octombrie și 01 noiembrie mediile diurne vor continua să scadă până spre valori în jurul a 13 grade, apoi până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni nu vor fi variații notabile de la o zi la alta, mediile maximelor situându-se în jurul a 15 grade.
Minimele vor crește spre 7...8 grade în data de 28 octombrie. Ulterior datei de 28 octombrie minimele vor coborî spre medii în jurul a 5 grade, apoi vor crește ușor spre 6 grade în 30 octombrie, pentru ca în intervalul 31 octombrie - 05 noiembrie acestea să se situeze între 3 și 5 grade, cele mai coborâte medii urmând a se înregistra în zilele de 01 și 02 noiembrie.
Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în zilele de 30 octombrie și 03 noiembrie.

OLTENIA
Temperaturile diurne vor scădea din nou spre medii în jur de 14 grade în intervalul 28 octombrie - 01 noiembrie. Până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză variațiile de la o zi la alta nu vor fi notabile, astfel că în intervalul 02 - 05 noiembrie mediile maximelor se vor situa în general în jurul a 14...15 grade. Minimele vor ajunge la 7 grade în data de 28 octombrie, pentru ca în intervalul 29 octombrie - 01 noiembrie tendința acestora să fie de scădere, încadrându-se între 3 și 6 grade, cele mai coborâte valori medii înregistrându-se în data de 01 noiembrie. În intervalul 02 - 05 noiembrie minimele vor crește de la valori medii în jur de 4 grade în data de 2 noiembrie spre 6 grade la sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în zilele de 23 și 24 octombrie, apoi în zilele de 29 și 30 octombrie.

[citeste si]

 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google PlayIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.23
YesMy