Vremea frumoasă din weekend ne scoate în parc. De luni o nouă răcire

Sâmbătă, la începutul zilei vor mai fi înnorări în estul şi centrul ţării, unde plouă izolat, în timp ce în zonele montane aferente predomină lapoviţa şi ninsoarea. Spre prânz, cerul se limpezeşte de nori, iar soarele devine tot mai generos. Vântul se intensifică în mare parte din ţară, iar la munte continuă să sufle supărător. În ciuda vântului, maximele temperaturii aerului ajung de la 4 grade, în depresiuni, până la 14 grade, în sud-est, cu circa 7 grade mai mult decât ar fi normal în ultima decadă a lunii februarie.

În Bucureşti, sâmbătă, ne vom bucura de o zi însorită, cu un vânt cald dispre vestul ţării, ce contribuie la încălzirea începutului de weekend. Astfel că la amiază, maxima va fi de aproximativ 11 grade, în loc de 4-5, cât ar fi normal la această dată.

Duminică, vântul începe să sufle dinspre nordul ţării şi astfel va aduce din nou aer mai rece, prin urmare termometrele pierd câteva grade. Maximele termice în ultima zi a săptămânii vor fi de la 0-2 grade, în depresiuni, până la 10 grade în Delta Dunării. Nu lipsesc nici precipitaţiile, dar slabe cantitativ: vorbim despre ninsori la munte, dar şi în nordul şi centrul ţării şi precipitaţii mixte în vest şi nord-est.

Şi în Capitală, duminică, vremea se răceşte uşor. Însă, deşi norii acoperă soarele din când în când, nu vor lăsa nici urmă de precipitaţii. Maxima temperaturii aerului prognozată de meteorologi rămâne totuşi cu 3 grade mai mare decât norma acestei perioade: aşadar 8 grade Celsius.

Luni, răcirea vremii continuă, iar în nordul, nord-estul şi centrul ţării, local ninge slab. În restul teritoriului, înnorările sunt doar temporare, iar precipitaţiile, mai ales lapoviţe şi ninsori, apar doar izolat. În schimb, vântul este cel care din nou se agită. Vor fi intensificări în sud-vest, centru, estul ţării şi la munte. Temperaturile maxime de luni sunt ceva mai mici decât cele normale la final de februarie, minus 4 grade în depresiuni şi 6 grade în sud, cel mai probabil în Oltenia.

Vremea continuă să se răcească şi în Bucureşti, unde meteorologii văd la orizont mai mult norii decât soarele. Norii, vor lăsa şi precipitaţii, cel mai probabil fulguieli, însă slabe cantitativ. Vântul nu va alerga prea vioi, iar temperatura aerului la amiază, în Capitală, se anunţă de 4-5 grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel